• Turkhane Logo

Annesi tutuklu çocukların sembolü haline gelen Yusuf Kerim son yolculuğuna uğurlandı

15:50 03 Ekim 2023 Salı
Annesi tutuklu çocukların sembolü haline gelen Yusuf Kerim son yolculuğuna uğurlandı





Annesi tutuklu hasta çocukların sembolü haline gelen 7 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın, son yolculuğuna uğurlandı.







Hastalığı sürecinde annesi tutuklandığı için kamuoyunun yakından tanıdığı 7 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın cenazesi, bugün öğle vaktinde Sakarya Yeni Camii’nde kılınan namazdan sonra Emirdağ 2 Mezarlığına defnedildi. Cenazeye Milletvekili Ömer Faruk Gergerelioğlu, aile yakınları ve KHK platformları katıldı. Yusuf Kerim babası Süleyman Sayın ve Annesi Gülten Sayın taziyeleri kabul etti.



Yusuf Kerim’in adı artık, TBMM’den 8 Mart 2023’te geçen, 5 Nisan 2023’te de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ve hafızalara “Yusuf Kerim maddesi” olarak kazınan yasayla yaşayacak.



NE OLMUŞTU?



Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 14 Şubat 2017’de gözaltına alınan ev hanımı Gülen Sayın, Bank Asya’da hesabının bulunması, 2015’te evlenmesinin ardından düğünde takılan takı ve paraları Bank Asya’daki hesabına yatırması, 2015’e kadar kapatılan bir yurtta yönetici olarak çalışması ve ByLock kullanması gerekçeleriyle 30 Mart 2018’de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baba Süleyman Sayın’a da kapatılan yurtta görev yaptığı için 3 yıl ceza verildi.



Tutuksuz yargılanan Gülten Sayın, cezasının onaylandığını Çapa Tıp Fakültesinde kanser tedavisi gören oğlunun yanındayken 15 Aralık 2022’de öğrendi. Çünkü Yusuf Kerim’e 24 Ekim 2022’de ölümcül bir kemik kanseri türü olan Ewing Sarkom teşhisi konulmuştu.



Ölümle pençeleşen oğlunu hastanede bırakıp Sakarya’ya dönen ve kendisi teslim olan Gülten Sayın’ın infaz erteleme başvurularına cevap verilmedi. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurudan da bir sonuç çıkmayınca baba mecburen Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ulaşarak seslerini duyurmasını ve yardımcı olmasını istedi çünkü doktorlar her gece “Anne” diye sayıklamaya başlayan Yusuf Kerim’in yaşama ihtimalinin yüzde 20 olduğunu söylemişti.



Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurduğu, ilk olarak Kronos‘un haberleştirdiği Yusuf Kerim’in durumu kamuoyu vicdanında yer buldu ve büyük ses getirdi. Yusuf’un bir an önce annesine kavuşması için sanatçılardan siyasetçilere, gazetecilerden yazarlara kadar herkes Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunarak Gülten Sayın’ın infazının ertelenmesini ve bu vicdansızlığının bir an önce durdurulmasını istedi.



Yusuf Kerim’i hiç yalnız bırakmayan başta Gergerlioğlu olmak üzere, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Natali Avazyan ve KHK Platformları Yusuf Kerim’i bizzat hastanede ziyaret ederek hükümet yetkililerine çağrıda bulundu. Ancak başta o dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere bu durum aylarca kimsenin umurunda olmadı.

Son güncelleme: 15:50 03.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı