• Turkhane Logo

Anne ve babasını trafik kazasında kaybeden tutuklu harbiyeliye cenaze izni verilmedi

Silivri Cezaevinde 5 yıldır tutuklu bulunan Harbiyeli Murat Can Güney’in anne ve babası Samsun’dan Ordu’ya giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.

11:59 14 Haziran 2021 Pazartesi
Anne ve babasını trafik kazasında kaybeden tutuklu harbiyeliye cenaze izni verilmedi
Silivri Cezaevinde 5 yıldır tutuklu bulunan Harbiyeli Murat Can Güney’in anne ve babası Samsun’dan Ordu’ya giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybetti.



15 Temmuz’a katıldığı iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu Harbiyeli askeri öğrenci Murat Can Güney’in Ordu’da trafik kazasında hayatını kaybeden anne ve babasının cenazesine katılmasına pandemi gerekçesiyle izin verilmedi. Güney’in avukatı Ayça Çiçek, “Kovid bahane edilerek ailesine veda edemiyor. Yazıktır” dedi.

Güney’e anne ve babasının vefat haberini avukatı Ayça Can Çiçek, cezaevinde verdi. Çiçek, sosyal medya hesabından “BM serbest bırak dedi bırakmadılar, Yargıtay dosyayı bozdu bırakmadılar. Bugün anne babasını trafik kazasında kaybetti. Şimdi bıraksalar telafi edebilir mi bu acıyı? Bu gülen yüze ‘Anneni ve babanı kaybettik.’ demek kolay mı? Ya cenazeye kelepçeli gitse mi gitmese mi karar vermek? Bir gecede hem annesini hem babasını kaybeden Harbiyeliye bu haberi vermek de bana düşüyor. Nasıl? Rahat mıyız yattığımız yerde?” paylaşımı yaptı.


İnfaz Kanununa göre tutukluya, ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun ölümü hâlinde, cenazeye katılması için yol hariç iki güne kadar izin veriliyor. Ancak Murat Can Güney’in anne ve babasının cenazesine katılmasına Kovid-19 pandemisi gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Ordu’nun Fatsa ilçesinde jandarmaya yazılan yazıya verilen cevapta, “Cenaze töreni sırasında yoğunluk oluşacağı, pandemi kuralları kapsamında emniyet tedbirlerinde zafiyet ve sakınca olabileceği” gerekçesiyle cezaevinden cenazeye katılması uygun görülmedi.

AİLESİNE VEDA EDEMİYOR

Avukat Ayça Çiçek, Güney’in cenazeye katılmasına izin verilmemesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Avukat Çiçek, “Haberi aldığında bile 1 memura zorluk çıkarmayan çocuğu 10 askerle göndereceğiz yine de güvenlik diyorlar. Şaka gibi resmen! Silivri her şeyi hazırlamıştı, Murat hazırdı! Kahretsin! 1994 doğumlu, doğum gününden 5 gün sonra ailesini kaybetmiş bir genç, Kovid bahane edilerek ailesine veda edemiyor. Pandemi her şeye bahane oldu maşallah.. 4 noluda tüm memurlar sabahtan beri Murat için koşturuyor. Herkes seferber oldu. Yazıktır be!” ifadelerini kullandı.



YASAL HAKKINI ENGELLEMEK VİCDANİ VE İNSANİ SUÇ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Güney’in anne-babasına veda etmesinin engellenmesine tepki gösterdi. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının hesaplarını etiketleyen Tanrıkulu, “Anne-babasını trafik kazasında yitiren Silivri’de tutuklu askeri öğrenci Murat C. Güney’in Fatsa’da cenazeye katılmasını jandarma Kovid nedeniyle engellemiş. Tutuklunun yasal hakkı olan törene katılmasını engelleyip vicdani ve insanı suçla anılmayın” 
  BM serbest bırak dedi bırakmadılar, Yargıtay dosyayı bozdu bırakmadılar. Bugün anne babasını trafik kazasında kaybetti. Şimdi bıraksalar telafi edebilir mi bu acıyı? Bu gülen yüze Anneni ve babanı kaybettikdemek kolay mı? Ya cenazeye kelepçeli gitse mi gitmese mi karar vermek? pic.twitter.com/8ObyqroVQW — Ayça Çiçek (@_aycacicek_) June 12, 2021

Son güncelleme: 11:59 14.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı