• Turkhane Logo

Anne ve babası cezaevine atılan Kayış kardeşlerin psikolojik desteğe ihtiyacı var

İki ay önce tutuklanıp Gebze Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen ev hanımı Merve Hande Kayış’ın 4 yaşındaki kızının ve 15 aylık ikiz bebeklerinin psikolojileri bozuldu.

19:07 28 Haziran 2021 Pazartesi
Anne ve babası cezaevine atılan Kayış kardeşlerin psikolojik desteğe ihtiyacı var
İki ay önce tutuklanıp Gebze Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen ev hanımı Merve Hande Kayış’ın 4 yaşındaki kızının ve 15 aylık ikiz bebeklerinin psikolojileri bozuldu.


Anne-babası tutuklanan çocukların terk edilme, suçluluk, korku gibi duygulara kapıldığı, tırnak yeme, alt ıslatma, öfke patlamaları gibi ruhsal sorunlar yaşadığı biliniyor. 

Çocuk ve ergen psikiyatristi M.K’nın 25 Haziran’da düzenlediği rapora göre, Merve Hande Kayış’ın 4 yaşındaki kızında ‘ayrılık anksiyetesi bozukluğu’, 15 aylık ikiz bebeklerinde ise ‘bağlanma bozukluğu, güvensiz bağlanma’ sorunu tespit edildi.


AMAÇSIZ VE KONTROLSÜZ DAVRANIŞLAR

Annesi tutuklandıktan sonra psikolog yardımı almaya başlayan 4 yaşındaki S. Kayış’ta amaçsız ve kontrolsüz davranışlar görüldü, kendini aşağılayıcı cümleler kurduğu gözlemlendi.

Raporda, ebeveynlerinden uzun süre ayrı kaldığı için ayrılık anksiyetesi bozukluğu meydana gelen çocuklarda bu sorunların ileriki yaşlarda ağır depresyon, kişilik bozukluğu ve kaygı bozukluğuna neden olabileceği belirtildi.

“BEBEĞİN BİR GÜN BİLE AYRI KALMASININ TOLERE EDİLEMEZ SONUÇLARI OLUR”

Sürekli ağlayan, sakinleşmekte zorlanan Merve Hande Kayış’ın ikiz bebekleri ise ‘Güvensiz Bağlanma’ sorunu yaşıyor. Yeni doğmuş bir bebeğin ilk 24 ayında annesinden bir gün bile ayrı kalmasının tolere edilemeyecek sonuçlara neden olabileceği belirten M.K., bu tür durumlara erken müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi durumda ergenlik döneminde çocuklarda psikotik bozukluk ve kronik iyileşmeyen depresyon ortaya çıkacağını ifade etti.

Raporun sonuç kısmında ise “Anne-baba ile yoğun etkileşimde olarak alınan ruhsal hasarın azaltılması gerektiği tıbbi kanaatine varılmıştır. Her üç çocuğun anne babanın içinde bulunduğu aile terapisine alınması gerektiği kanaatine varılmıştır.” denildi.

İDDİANAMESİ HENÜZ KABUL EDİLMEDİ

31 yaşındaki Merve Hande Kayış, Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında 20 Nisan’da İstanbul’daki evinde gözaltına alındı, iki gün sonra tutuklandı. İddianamesi mahkeme tarafından henüz kabul edilmeyen Kayış’ın, tanık ifadeleriyle birlikte Gölcük’te bir öğrenci evindeki kitapta parmak izi çıktığı ve Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi.

/



 

Son güncelleme: 19:07 28.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı