• Turkhane Logo

Ankesör gözaltıları devam ediyor: Hedefte yine askerler var

KHK ile okuldan atılan askeri okul öğrencilerine yönelik gözaltılar devam ediyor.

16:28 06 Aralık 2021 Pazartesi
Ankesör gözaltıları devam ediyor: Hedefte yine askerler var
KHK ile okuldan atılan askeri okul öğrencilerine yönelik gözaltılar devam ediyor.



Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KHK ile atılan 47 subay, astsubay, askeri okul öğrencisi ve askeri personel hakkında ankesörle arandıkları gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. 

Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kapatılan askeri okullarda öğrenim gören 20 öğrencinin de aralarında bulunduğu bu kişiler hakkındaki suçlama ise ankesörlü telefondan aranmak.


ARALARINDA 20 MUVAZZAF DA BULUNUYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülen Hareketi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında, Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevde bulunan 5 astsubay, 15 subay ile ihraç edilen 1 eski askeri personelin ankesör/büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı öne sürüldü. Yakalama kararı verilenler arasında 20 eski askeri okul öğrencisi ile 6 kişinin de olduğu öğrenildi. İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda 14 farklı ildeki 47 kişi için yakalama kararı çıkarıldı.

Son güncelleme: 16:28 06.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı