• Turkhane Logo

Ankara’daki casusları ortaya çıkaran eski MİT mensubu Altaylı’ya 23 yıl hapis cezası

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) mensubu Enver Altaylı’ya siyasi ve askeri casusluk iddiasıyla 13 yıl 4 ay, silahlı terör örgütü üyeliğinden ise 10 yıl hapis cezası verildi.

15:19 08 Kasım 2021 Pazartesi
Ankara’daki casusları ortaya çıkaran eski MİT mensubu Altaylı’ya 23 yıl hapis cezası
Eski Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) mensubu Enver Altaylı’ya siyasi ve askeri casusluk iddiasıyla 13 yıl 4 ay, silahlı terör örgütü üyeliğinden ise 10 yıl hapis cezası verildi.



Altaylı’nın Ankara’da Rus istihbaratına ait gizli belgeye ilişkin dönemin AKP iktidarını uyardığı mahkeme dosyasındaki bir evrakta yer aldı.

 Ankara’da Rus istihbaratına ait gizli belgeyi ele geçiren ve bu konuda dönemin AKP iktidarını uyaran bir rapor hazırlayan eski MİT’çi Enver Altaylı’ya casusluktan hapis cezası verildi.


SİYASİ VE ASKERİ CASUSLUKTAN 13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Gülen Hareketi üyeliğiyle suçlanan eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın yargılanması sonuçlandı. Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Enver Altaylı ile Mehmet Barıner, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile cezaevinden katıldı. Enver Altaylı’ya ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan 13 yıl 4 ay, ‘örgüt üyeliği’nden ise 10 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Barıner ise ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan 12 yıl 6 ay, ‘örgüt üyeliği’ suçundan da 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANKARA’DAKİ CASUSLARI ORTAYA ÇIKARDI

Yargılama sırasında Eski MİT’çi Enver Altaylı’nın telefonundaki “Rusya istihbaratına ait” denilen ve gizli kalması gereken belge, mahkeme dosyasına konulması sonucu yayınlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın isim olan ve 15 Temmuz’da şüpheli şekilde vurularak hayatını kaybeden Erol Olçok ile dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na verilen belgede TSK ve MİT’te üst düzey Rus casusları bulunduğu bilgisi yer alıyor.

ERDOĞAN’I YANLIŞ İSTİHBARATLA BESLESİNLER

Milli İstihbarat Teşkilatı içindeki Rusya Federasyonu ajanlarından bahsedilen raporda şu ifadeler kullanılıyor: “İstihbaratın üst düzey yönetimindeki sızdırılmış ajanlarımız, önümüzdeki yakın zamanda, devletin ve devletin başındakileri yanlış bilgiler ve yanlış istihbaratla beslesinler. Genelkurmay Başkanlığı’ndaki bizimle irtibatta olan kişi de aynı yönde çalışmalarına devam etsinler.”

15 TEMMUZ’LA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN İSTİHBARAT NOTU

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden önce hazırlanan bu raporda, “TC Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu ve devletin yönetiminde görevli bazı önemli şahısların mükemmelce ve akıllıca hazırlanan bir planın kurbanları oldukları ortaya çıkıyor. Amaç ise yakın zamanda devletin içinde bir ani darbe ve şimdiki yönetimin devre dışı bırakılmasına doğru gidiyor. Böyle bir darbenin yapılmasında eski Gladio, CIA ve NSA’nın taktikleri kendisini belli ediyor” ifadelere yer veriliyor. Dava dosyasında yer alan raporda, atılacak adımlarla ilgili, “TC’nin Cumhurbaşkanı’nı, ‘Her şeyi gücümle kontrol edebilirim’ yönünde ittirmek ve diktatörlük gücünü çoğaltmak.” değerlendirmesi yapılıyordu.

RUSYA’DA 350 KİŞİLİK KÜRT GRUP EĞİTİLDİ

Raporda, Rusya’nın Primorskiy Kray bölgesinde özel kamplarda eğitim gören 350 kişilik bir Kürt grubundan söz ediliyor ve bu grupların Dağıstan-Azerbaycan üzerinden İstanbul’a sevk edilmesi planlanıyor. Bu gruplara, Rus Sberbank tarafından yönetilen Denizbank üzerinden mali destek verileceği ifade ediliyor.

Son güncelleme: 15:19 08.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı