• Turkhane Logo

Ankara Numune Hastanesi’nin rantını kim yiyecek?

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınma sürecinin tamamlanmasının ardından hizmetine son verdi.

09:57 01 Temmuz 2019 Pazartesi
Ankara Numune Hastanesi’nin rantını kim yiyecek?
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınma sürecinin tamamlanmasının ardından hizmetine son verdi.

Hastaneler taşındı gitti, ancak yerleşkeleri duruyor. Merak edilen ise Numune Hastanesi’nin merkezi ve kocaman yerleşkesi ne olacak?

Cumhuriyetten Sertaç Eşin haberine göre, Numune Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi “zorlama” bir şekilde tamamlanınca kapatıldı, buraya taşındı.

Yeni hastanede, ameliyathane ile sonrasında hastanın iyileşme döneminde tutulacağı yataklı bölüm arasındaki mesafeler kilometreler düzeyinde. Hastalar ameliyat sonrasında sedye yolculuğuyla yatağına taşınıyor.


Açılışında 25 olan golf arabası sayısı, hastanenin üst düzey görevlilerin görüş alanından çıkmasıyla altıya düşürülmüş.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Sağlık personelinin yararlanması zaten söz konusu değil. Buradan uyarıları yazmak zorundayız, ameliyathanelerde karşılıklı kapıların açık olması nedeniyle hava akımı enfeksiyon riskini gündeme getiriyormuş. Hastanenin her birimi; Numune, Atatürk ve Yüksek İhtisas diye tabelalarla bölünmüş durumda. Ulaşım konusu ciddi bir sorun.

Peki Numune Hastanesi yerleşkesi ne olacak. Habere göre, yerleşkenin talibi çok. Bunlardan biri Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi.

Hastaneye göre, ancak bir özel hastane de Numune yerleşkesine gözünü dikmiş durumda.

Haberde, Ankara 5 milyonluk bir kent. Çankaya, Mamak, Altındağ, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinin merkeze ulaşım güzergâhlarında Numune yerleşkesi bulunuyor. Böyle bir bölgeden kamu hastanesini taşıyıp, yerini özel bir hastaneye vermek çok belirgin bir tercih olacak. AKP iktidarının hangi yönde tercih yapacağını izleyip göreceğiz ifadeleri yer aldı. 

Son güncelleme: 09:57 01.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı