• Turkhane Logo

Ankara MEB Müdürü’nden Aladağ’da ölen çocuğun ailesine: Zaten yanacaktı

Aladağ’da 11 kız çocuğunun yanarak öldüğü faciada sorumluların tahliye edilmesine aileler adliye önünde isyan etti.

21:33 08 Eylül 2018 Cumartesi
Ankara MEB Müdürü’nden Aladağ’da ölen çocuğun ailesine: Zaten yanacaktı
Aladağ’da 11 kız çocuğunun yanarak öldüğü faciada sorumluların tahliye edilmesine aileler adliye önünde isyan etti.



Acılı baba bugün Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Akpınar’ın yangın faciasından sonra kendisine “Senin çocuğun Kozan YİBO’ya da versen yanacaktı” dediğini söyledi. 

Hayatını kaybeden çocuklardan birinin babası, olay sırasında Adana il Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan bugün ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olan Turan Akpınar’ın skandal sözlerini anlattı. 


DÖNEMİN ADANA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TURAN AKPINAR

Sosyal Haklar Derneği’nin paylaştığı videoda Adliye önünde çocuğunun ölümüne neden olan sorumluların tahliyesine isyan eden baba şöyle konuştu: “Ben il Milli Eğitim Müdürü’nün yanına gittim. Bana dedi ki ‘Senin çocuğun Kozan YİBO’ya da versen versen yanacaktı’ dedi koskoca beyefendi. Turan Akpınar, Turan Akpınar bunu diyen. Benim cocuğumu oraya göndermesem de yanacağını bu adamlar biliyormuş biliyormuş da bize söylemiyormuş. Aladağda 11i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği olayın davasında tutuklu kimse kalmadı.

Acılı Baba: O zaman İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınarın yanına gittim. Bana, sen çocuğunu Kozan YIBOya da versen yanacaktı. dedi.

Turan Akpınar Ankara İl Milli Eğitim Müdürü oldu pic.twitter.com/p9yjqONiiP — IPA Haber Ajansı (@ipahaber) 8 Eylül 2018 “HANGİ ADALETE GÜVENECEĞİM”

Bir vatandaşın adaletsizliğe karşı “Cumhurbaşkanına seslen” çağrısına cevap veren baba “Abi cumhurbaşkanına da söylesen yok adalete de söylesen yok. Çocuğumla kime güveneceğim hangi adalete güveneceğim. Hangi adalete güveneceğim.” dedi.

11 ÇOCUĞUN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN FACİANIN DAVASINDA TUTUKLU KİMSE KALMADI

Adana’nın Aladağ ilçesinde, 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 öğrencinin de yaralandığı, Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını ile ilgili davanın 7’nci duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar Yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur hakkında bilirkişi raporu ve tutuklu bulundukları süre gerekçe gösterilerek tahliye kararı verildi. Böylece 11 çocuğun ölümünden sorumlu kişilerin yargılandığı davada tutuklu kimse kalmadı. Aileler karara tepki göstererek “Devlet yok, adalet yok” dedi.

ALADAĞ SORUMLUSU MÜDÜRE TERFİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı’yı görevden aldı. Yerine ise Aladağ faciası sırasında Adana Milli Eğitim Müdürü olan Turan Akpınar getirdi. Böylece Aladağ faciası sorumlusu Akpınar terfi etmiş oldu.

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaati’ne bağlı kız yurdunda çıkan yangında 11 çocuk yanarak hayatını kaybetmişti. O sırada Adana Milli Eğitim Müdürü olan Akpınar facianın üstünü kapatmakla suçlanmıştı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN YANGINDAKİ BÜYÜK İHMALİ

Aladağ Yurt Yangını Faciası öncesinde, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin hazırladığı yurt denetim raporunda yangın söndürme tatbikatının yapılmadığı, binanın depreme dayanıklılık raporunun bulunmadığı, bölümlerin yerleşim planına uygun kullanılmadığı, personel arası iş bölümünün yapılmadığı gibi birçok eksik tespit edilmişti.

Eksiklerin giderilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 20 gün süre tanındı.Ancak daha sonra söz konusu yurdun eksikliklerini giderip gidermediğinin takibi Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılmadığından yangına adeta davetiye çıkarıldı.

Çıkan yangında 11 çocuk yeterli güvenlik tedbiri alınmadığı için diri diri yanarak hayatını kaybetti.

“ACILI AİLELERİ AZARLADI” İDDİASI

Akpınar, makamına gelerek kendilerinin zorla tarikat yurduna yönlendirildiğini anlatan ailelere, “Çocuklarınızı isteyerek bu yurda verdiniz, sizin söylediklerinize inanmıyorum, ne derseniz deyin inanmam.” diyerek cevap vermişti.

Akpınar’ın acılı ailelere verdiği cevabı konuyu takip eden Sosyal Haklar Derneği yaptığı bir basın açıklamasıyla duyurmuştu.

SORUŞTURMA YERİNE TERFİ

Akpınar, olayın ardından soruşma geçireceğine terfi ettirildi. Geçen nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı yapılan Akpınar, Müsteşarlık makamının kaldırılmasının ardından ise Milli Eğitim Müşavirliği’ne getirilmişti.

Kaynak: IPA

 

Son güncelleme: 21:33 08.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı