• Turkhane Logo

Ankara Barosu’ndaki kriz büyüyor! Olağanüstü Genel Kurul kararı alınabilir

Ankara Barosu’nda İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan işkence raporunun yayınlanmaması sonrası başlayan kriz sürüyor. İstifalarla gündeme gelen baroda, bu kez üç merkez başkanı görevden alındı.

20:46 04 Mart 2022 Cuma
Ankara Barosu’ndaki kriz büyüyor! Olağanüstü Genel Kurul kararı alınabilir
Ankara Barosu’nda İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan işkence raporunun yayınlanmaması sonrası başlayan kriz sürüyor. İstifalarla gündeme gelen baroda, bu kez üç merkez başkanı görevden alındı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan işkence iddialarıyla ilgili hazırlanan raporun yayınlanmaması üzerine istifa kriziyle gündeme gelen Ankara Barosu’ndaki krizin giderek derinleştiği öğrenildi. İki aya yakın süredir süren krizin olağanüstü genel kurul çağrısına kadar uzanabileceği öne sürüldü. 

ÜÇ MERKEZ BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI


Artı Gerçekten Seda Taşkının haberine göre, raporun açıklamaması üzerine raporu hazırlayan İnsan Hakları Merkezi yöneticilerinin istifasıyla sonuçlanan kriz sürerken, baro yönetimindeki üç merkezin başkanı da önceki gün görevden alındı. 

2 Mart günü yapılan yönetim kurulu toplantısında Avukatlık ve Staj Akademisi (AVSA) Başkanı Çağrı Ayhan Şenel, Gelincik Merkezi Başkanı Aslıhan Koçak Arıhan ve Staj Kurulu Başkanı Suphi Tugay Ertunç görevden alındı. 
Barodaki en aktif merkezlerde olan söz konusu üç merkezdeki görevden almaların gerekçesi “görevlerinden kaynaklı imkanları ön seçim sürecinde kullanmak” olarak gösterildi. 

Görevden alma kararlarının ardından Genç Avukatlar Kurulu Başkanı İsmet Özgün Baykal ve kurul yönetimi de toplu şekilde istifa etme kararı aldı. Kurul başkanı ile birlikte dokuz yönetim kurulu üyesi görevden alma kararının “dayanaktan yoksuz ve hukuksuz olduğu” gerekçesiyle istifa dilekçelerini sundu.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL ÇAĞRISI YAPILACAĞI İDDİASI

Edinilen bilgilere göre, Ankara Barosu’nda işkence raporunun yayınlanmaması üzerine yaşanan bu krizin giderek derinleştiği ve Baro Başkanı Kemal Koronel’in söz konusu kriz karşısında olağanüstü genel kurul çağrısı yapabileceği iddia edildi. 

GÖREVDEN ALMA KARARLARININ PERDE ARKASI

Baro yönetimi ve merkezlerindeki krizin bir diğer nedeninin de yaklaşan ön seçim süreci olduğu ifade ediliyor. Baro başkanlığı için Haziran ayında yapılması ön görülen ön seçim süreci geçtiğimiz haftalarda başladı ve kimi isimler adaylıklarını da açıkladı. Genel Kurul öncesi baro başkanlığına aday olacak ismi belirlemek için yapılacak ön seçimlerde aday olduğunu açıklayanlardan birisi de Deniz Aksoy. 

Önceki seçimlerde mevcut başkan Koronel’in de olduğu listeyi destekleyen Aksoy’un yönetim kurulunda çoğunluğu elde ettiği belirtiliyor. Bunun sonucunda da yönetimdeki hakimiyetini kaybeden Koroneli destekleyen merkez başkanlarının görevden alındığı ifade ediliyor.

Son güncelleme: 20:46 04.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı