• Turkhane Logo

Ankara Barosu, AYM kararına uyarak KHK’lı avukatların staj başvurularını kabul etti

Ankara Barosu, Anayasa Mahkemesi’nin ‘KHK’lıların avukatlık yapamayacağı’ şeklindeki tasarruf ve kararları ortadan kaldıran ‘hak ihlali’ kararı sonrası staj başvurularını kabul etmeye başladı.

13:45 01 Ekim 2020 Perşembe
Ankara Barosu, AYM kararına uyarak KHK’lı avukatların staj başvurularını kabul etti
Ankara Barosu, Anayasa Mahkemesi’nin ‘KHK’lıların avukatlık yapamayacağı’ şeklindeki tasarruf ve kararları ortadan kaldıran ‘hak ihlali’ kararı sonrası staj başvurularını kabul etmeye başladı.



Baro, AYM kararına rağmen staj başvurularını kabul etmemesi nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

Ankara Barosu, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ‘KHK’lıların avukatlık yapabileceği’ yönündeki kararını, yapılan staj başvurularını üzerinden üç hafta geçmesine rağmen kabul etmemesi nedeniyle eleştiri konusu olmuştu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen Barış Bildirisi imzacısı akademisyen Cenk Yiğiter, AYM kararına rağmen staj başvurusunu kabul etmeyen baroyu sert bir dille eleştirmiş, ürkek davranmakla suçlamıştı.


AYM’NİN ‘HAK İHLALİ’ KARARI…

Eleştiriler üzerine toplanan Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Yiğiter’le birlikte diğer staj başvurularını da kabul etti.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran KHK’lı akademisyen Cenk Yiğiter, “Ankara Barosu, dün gece sonlandırdığı yönetim kurulu toplantısında, 8 Eylül tarihinde AYM’nin KHK’lıların avukatlık hakkının gasp edilmesini bir hak ihlali olarak saptayan kararına dayanarak yapmış olduğum başvuru hakkında, oy birliğiyle, başvurumun kabulüne, staja kaldığım yerden devamına karar vermiş bulunuyor” açıklamasını yaptı. Yiğiter, kendisi gibi Barış Bildirisi imzacısı KHK’lı akademisyen İnci Solak Akman hakkında aynı doğrultuda karar verildiğini kaydetti.

“DİĞER BAROLARA ÖRNEK OLSUN”

Yiğiter, bir hak ihlalinin giderilmesindeki gecikme, tereddüt ve yönetimin ihlale uğramış meslektaşlarıyla iletişimsizliği konusundaki eleştirilerimi saklı tuttuğunu belirterek, “Kararı oybirliğiyle almış olan yönetim kurulu üyelerini hukuka uygun olarak verdikleri karardan ötürü kutluyor, bu konuda tereddüt gösteren tüm diğer baro yönetim kurullarına bu kararın örnek olmasını diliyorum” dedi.

“STJ. AV. DR. CENK YİĞİTER :)”

Yiğiter, son olarak şunları kaydetti: “Ayrıca bu süreçte ilgi ve desteğini esirgemeyen meslektaşlara, hocalarıma ve konuyu takip eden ve kamuoyu ilgisine sunulmasında katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu konunun, hak ihlaline uğradığı AYM kararı ile sabit olan KHK’lı hukukçuların başvuruları hakkında sürecin takipçisi olmaya, elimden geldiğince konuyu kamuoyu bilgisine sunmak üzere çaba göstermeye devam edeceğim, devam edelim. Stj. Av. Dr. Cenk Yiğiter :)”

Son güncelleme: 13:45 01.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı