• Turkhane Logo

Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrine mahkemeden ret

750 milyon dolara mal olan ve çürümeye terk edilen Ankapark’la ilgili mahkemeden dikkat çekici bir hamle geldi.

17:35 26 Haziran 2021 Cumartesi
Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrine mahkemeden ret
750 milyon dolara mal olan ve çürümeye terk edilen Ankapark’la ilgili mahkemeden dikkat çekici bir hamle geldi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşme feshi ve tahliye işlemi 50 bin lira teminatla mahkemece durduruldu. Ankapark’ın belediyeye devri reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankapark’ı işletmeciden geri alıp faaliyete geçirmek için verdiği hukuk mücadelesi sürüyor. 750 milyon dolar harcanarak yapılan 111 milyon 210 bin TL’lik zarar tespit edilen parkın sözleşme feshi ve tahliye işlemi, mahkemenin verdiği 50 bin lira teminatla tedbir kararı sonucu durduruldu. Karara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itiraz da reddedildi. Bu kararla, çürümeye terk edilen parkın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşemedi.




BELEDİYE İTİRAZ ETTİ 

750 milyon dolar harcanarak yapılan parkın sözleşme feshi kararına 50 bin TL’lik teminatla tedbir konulmasına Ankara Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi, Büyükşehir’in istinaf talebini reddetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı Mart ayında yeniden Ankapark alanının Belediye’ye tedbiren teslimi için mahkemeye başvursa da bu başvuru ve istinaf sürecinde de ret kararı verildi.

ANKAPARK’IN BELEDİYEYE TESLİM EDİLMESİ TALEP EDİLDİ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2021 Mayıs’ında, daha fazla kamu zararına sebebiyet verilmemesi için “mahkemece takdir edilecek teminat mukabilinde” Ankapark’ın teslim edilmesini talep etti. Bu talep hakkında 13 Eylül 2021 tarihinde mahkeme karar verecek.

Son güncelleme: 17:35 26.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı