• Turkhane Logo

Ankapark tahliye edilecek: 750 milyon doların hesabını kim verecek?

Melih Gökçek’in 750 milyon dolar harcayarak yaptığı çılgın projesi Ankapark’ın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin süreç tamamlanıyor.

13:58 21 Kasım 2020 Cumartesi
Ankapark tahliye edilecek: 750 milyon doların hesabını kim verecek?
Melih Gökçek’in 750 milyon dolar harcayarak yaptığı çılgın projesi Ankapark’ın Büyükşehir Belediyesine devrine ilişkin süreç tamamlanıyor.


Görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Melih Gökçek’in 750 milyon dolara yaptırdığı Ankapark için işletmeci şirkete tanınan süre doldu.

Ankapark’ın Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için Yenimahalle Kaymakamlığının tahliye işlemlerini yapacağı belirtildi.


Birgün’ün haberine göre, açılışı Mart 2019’da yapılan ve bugüne kadar yalnızca yedi ay açık tutulan Ankapark için işletmeci şirkete 30 Nisan’da, “90 günlük fesih ihtarı” çekildi.

Şirketin belediyeye ödemesi gereken 26 milyon TL’yi ödememesi üzerine çekilen ihtarın süresi de önceki günlerde doldu.

Şirketin yasal süre içinde tesisi boşaltmaması üzerine ABB yönetimi, tahliye için son ihtarnameyi gönderdi.

Tahliyenin gerçekleşmemesi halinde 2885 Sayılı Kanun’un 75’inci maddesi gereğince tahliye işleminin, kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

750 MİLYON DOLAR HARCANDI

Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin malı oldu.

750 milyon dolar harcanan proje, AKP’li ABB tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce açılmıştı.

Bir süre vatandaşlara ücretsiz hizmet veren tematik park, geçen dönem özel bir firmaya kiralanmıştı.

Yükümlülüklerini yerine getiremeyen, borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen ve sürekli hacizle karşı karşıya kalan Ankapark, bir süre sonra kapatılmıştı.

HALKA SORULACAK

Alınan bilgiye göre, Ankapark arazisinin nasıl değerlendirileceğine yönelik STK’lerin, üniversitelerin, meslek odalarının ve yurttaşların görüşlerine başvurulacak.

Mevcut haliyle işletilmesi mümkün görünmeyen tesisteki büyük yapıların, yıkımı fazladan maliyet gerektireceği için olduğu gibi korunacağı belirtildi.

Son güncelleme: 13:58 21.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı