• Turkhane Logo

Anadolu’yu dolaşan Prof Bulut’un korona izlenimi: Gördüğüm manzara dram

Eski Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Anadolu’da 7 bin kilometre yol yaptığını, gördüğü manzaranın korona açısından dram olduğunu söyledi.

10:26 15 Eylül 2020 Salı
Anadolu’yu dolaşan Prof Bulut’un korona izlenimi: Gördüğüm manzara dram
Eski Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Anadolu’da 7 bin kilometre yol yaptığını, gördüğü manzaranın korona açısından dram olduğunu söyledi.



Eski Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, koronavirüsle ilgili en büyük tehlikenin İstanbul’da olduğunu öne sürerek, “Ankara salgını yayıyor. Göğüs hastalıkları uzmanı kalmayan hastane var. Sağlık sistemi iflas edebilir” dedi.

BÜYÜK BİR KAOS YAŞANABİLİR


Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’e konuşan Bulut, gerekli önlemler alınmazsa ya da aşı ve tedavi alanlarında gelişme sağlanamazsa, büyük bir kaosun yaşanabileceği uyarısında bulundu. Gıda güvenliği, gıdaya ulaşma sıkıntıları başlamış olan dünyada açlığın ve beslenme bozukluklarının artışına bağlı milyonlarca ölüm yaşanabileceğini ifade eden Bulut, “Daha birinci dalgayı bitirmeden kışa girersek sağlık gücümüzün ötesi bir hasta sayısı olacaktır. Bu durum, hem ölüm oranlarını artırır hem de sağlık çalışanları için bir tehlike oluşturacaktır. Zaten ekonomik kriz yaşanan ülkemizde sağlık bütçesi iflas edebilir. Şu an Ankara zor durumda. Hastanelerde yatak yok. Şimdi en önemli tehlike İstanbul için. Büyük bir dalga çok sayıda vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine yol açabilir” dedi.

SAĞLIKÇILARIN İSTİFASI ARTTI

Ciddiyetin toplum tarafından anlaşılmamasının nedeninin hükumetin yanlış politikaları olduğunu söyleyen Bulut, “Verileri şeffaf paylaşmadıkları ve pek çok hatalı ve anlaşılmaz politik kararlar vatandaşlarda güvensizlik yaratıyor. Basın ve akademiler baskı altında. Bu loşlukta ne sağlık çalışanları ne de vatandaşımız önlerini görüyor. Yukarıdan aşağıya bir despotizm var ve aşağıdan yukarıya bir yalanlar pramidi oluşmasına neden oluyor. 30 bin sağlık çalışanı hastalığa yakalandı. 80’in üzerinde sağlık çalışanını kaybettik, yarısı doktor. İstifalar yoğunlaştı. Birkaç hastanede istifalar nedeniyle göğüs hastalıkları uzmanı kalmadı. Radikal önlemler alınmazsa ölümler artacağı gibi, endişelere dayalı istifalar da hızlanabilir. Türkiye genelinde 900’e yakın hekim istifa etmiş durumda” dedi.

YOĞUN BAKIMLAR YETMEZ DURUMDA

Ankara’dan başlayarak Anadolu’da 7 bin kilometre yol yaptığını belirten Bulut, “İstanbul ve Kütahya’da endüstri alanlarına ve sosyal yaşama ait dramı gördüm. Afyon’a gittiğimde birçok sanayi kuruluşunun işçileri hastaydı ve bazı işletmeler kapanmıştı. Karantinada binalar ve köyler vardı. İlk mecburi hizmet bölgem Burdur’da Kemer’in Kozluca köyü karantinadaydı. Kemer’in aşağı mahalleleri karantinadaydı. Vaka patlamalarının düğünlerden kaynaklandığını öğrendim. Burada düğünler cuma başlar, üç gün sürer. Bu düğünler bir hastalık yayılım nedeni durumuna gelmiş. Virüs kapanlar başka bölgelere taşıyor. Hastaneler, yoğun bakım yatakları yetmez durumdaydı. Hastanede tutulması gereken insanların evlerinde olduğunu gözlemledim” dedi.

Son güncelleme: 10:26 15.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı