• Turkhane Logo

Amirallere elektronik kelepçe

Amiraller Bildirisine imza attığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 10 emekli amiralden 3’üne elektronik kelepçe takıldı.

15:28 16 Nisan 2021 Cuma
Amirallere elektronik kelepçe
Amiraller Bildirisine imza attığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 10 emekli amiralden 3’üne elektronik kelepçe takıldı.



Amiraller Bildirisi sonrası gözaltına alınan ve il dışına çıkmama kararıyla serbest kalan emekli amiraller Atilla Kezek, Ergun Mengi ve Turgay Erdoğ’a elektronik kelepçe takıldığı belirtildi. Türker Ertürk’ün avukatı Özgün Şimşek, “Ayaklara değil, muhalif düşünceye kelepçe vurulmaktadır” tepkisi gösterdi.

Gözaltına alınan 10 emekli amiralden Ankara’da ikamet eden Atilla Kezek, Ergun Mengi ile Antalya’da oturan Turgay Erdağ’a önceki gün elektronik kelepçe takıldığı, İstanbul’da yaşayan diğer isimlere ise bu konuda bildirim yapıldığı kaydedildi. Avukatların karara itiraz edeceği belirtildi. İlk olarak Kezek’e, evinde misafirleri bulunduğu sırada elektronik kelepçe takıldı. Kezek, elektronik kelepçe takılmasına, “65 yaşındayım. 37 sene devlete fiilen hizmet ettim. Karşılığında bilezik taktılar. Sadece üzgünüm. Bütün samimiyetimizle, içten, ülkemiz için kaleme aldığımız 2-3 paragraflık bir basın duyurusu bir hafta ülkenin gündemini işgal etti. Vakit kaybetti ülke” tepkisi verdi.


Türker Ertürk’ün avukatı Özgün Şimşek de, müvekkiline dün elektronik kelepçe takılmasıyla ilgili bildirim yapıldığını belirtti. Elektronik kelepçenin bireysel özgürlüklere açık bir saldırı olduğunu savunan Şimşek, “Bu yolla emekli amirallerin il içinde nerelere gittiklerini saat saat takip edecekler, adeta il içindeki sosyal yaşamlarını bloke edecek, raporlayacaklardır. Şehir içinde bir insanın nereye gittiğinin izlenmesi kadar insan onurunu zedeleyen, kişisel özgürlüğü kısıtlayan bir uygulamanın kabul edilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Emekli amirallerin Montrö tartışmaları ve “cüppeli amiral” hakkında 4 Nisan’da yaptıkları ortak bildiriye yönelik başlatılan soruşturmada, emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 5 Nisan sabahı gözaltına alınmıştı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise “yaş durumları” nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. 8 günlük gözaltının ardından tüm amiraller, yurtdışına ve il dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı.

Son güncelleme: 15:28 16.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı