• Turkhane Logo

Amerikalı savcılara 'Kırmızı Bülten çıkarılacak' iddiası!

Tebessüm etmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz...

20:04 27 Kasım 2017 Pazartesi
Amerikalı savcılara 'Kırmızı Bülten çıkarılacak' iddiası!
Tebessüm etmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz...

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak tarafından yönetilen hükümet yanlısı Sabah, gazetesi Zarrab davası soruşturmasını başlatan savcılar için kırmızı bülten çıkarılacağını yazdı. Avukat  Mehmet Sarı’ya dayandırılan ifadelerde,  “ Sarraf davasının savcılar hakkında kırmızı bülten çıkarılırsa artık dünyada rahat dolaşamazlar” denildi.

Spekülatif ropörtajlarıyla tanınan İsa Tatlıcan imzalı haberde, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma sonunda ABD’li savcılar Prett Bharara başta olmak üzere soruşturmayı yürütenler hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı ileri sürüldü.   Sabah’ın haberinde şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz Nisan ayında Avukat Dr. Mehmet Sarı’nın ABD’li senatör Schummer, savcı Bharara, Michael Rubin ve Graham E. Fuller’in de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında F…yle iltisaklı oldukları veya yardım ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, uluslararası hukuka ve iç hukuka açıkça aykırı olan eylemleri gerçekçesiyle New York Güney Bölgesi eski savcısı Preet Bharara, savcı John H Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat Dr. Mehmet Sarı: Zarraf davası ABD’nin Türkiye’ye karşı yürüttüğü kirli siyasetin bir tezahürü. Bu savcılar hakkında kırmızı bülten çıkarılırsa, dünyada artık rahat dolaşamaz hale gelirler.”

YOLSUZLUĞU ORTAYA ÇIKARAN SAVCILARA DA KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Haberin yayınlanmasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Yargıtay’da görülen yargılamada 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk skandalını ortaya çıkaran savcılar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için İnterpol’e yazılması kararı açıklandı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi,  Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında kırmızı bülten çıkarılması için İnterpol’e yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Son güncelleme: 20:04 27.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı