• Turkhane Logo

Alper Gezeravcı’nın 1,65 milyarlık ‘Turistik uzay seyahati’ sona eriyor

17:50 02 Şubat 2024 Cuma
Alper Gezeravcı’nın 1,65 milyarlık ‘Turistik uzay seyahati’ sona eriyor





SpaceX firmasına Hazine’den 55 milyon dolar ödenerek uzaya gönderilen Alper Gezeravcı’nın uzaydaki 14 günlük Turistik seyahati ziyareti sona eriyor. Gezeravcı, bugün Türkiye saati ile 17.50’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacak.



 Türkiye’den uzaya giden ilk astronot Alper Gezeravcı ve diğer ülke ekiblerinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılacağı saat belli oldu.



Axiom Space şirketinin sosyal medya paylaşımında, ekibin Türkiye saati ile bugün 17.50’de istasyondan ayrılacağı belirtildi.



Alper Gezeravcı istasyonda kaldığı yaklaşık iki haftalık sürede 13 farklı deney gerçekleştirdi. Gezeravcı, ekip arkadaşlarıyla birlikte Dragon kapsülü ile dünyaya dönecek. Kapsülün Orlando açıklarında okyanusa inmesi bekleniyor.



Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilmesi için Hazine’den SpaceX firmasına 55 milyon dolar (1 milyar 650 milyon TL) ödenmiş, bu rakam kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu nedenle aralarında siyasetçi ve sanatçılarında bulunduğu bir çok isim ziyarete, turistlik uzay seyahati eleştirisi getirmişti.




Erdoğan’ın, iki yıl önceki ‘turistik uzay seyahati’ sözleri yeniden gündem oldu

Son güncelleme: 17:50 02.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı