• Turkhane Logo

Alparslan Kuytul: 'Olayı MHP üstlendi, özel ekip kurmuşlar'

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Adana'da vakıf üyelerine yönelik polis mühalesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Kuytul,

15:40 25 Mart 2022 Cuma
Alparslan Kuytul: 'Olayı MHP üstlendi, özel ekip kurmuşlar'
Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Adana'da vakıf üyelerine yönelik polis mühalesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Kuytul,

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Adanada polisin Furkan Vakfı üyelerine yönelik sert müdahalesi ile ilgili açıklama yaptı.
DW Türkçede Nevşin Mengü Soruyor programına konuk olan Alparslan Kuytul, Furkan Vakfının olaylarda polisi provoke ettiği iddialarına ilişkin Süleyman Soylu, açık ifade edeyim, açıkça yalan söylüyor diye konuştu. Yıllardan beri bize boyun eğdirmek istiyorlar. Boyun eğdiremedikleri için çıldırdılar ve bunu yaptılar diyen Kuytul, Yoksa biz hiçbir zaman polisi provoke etmedik, hiçbir zaman tahrik etmedik. Böyle insanlar değiliz ifadelerini kullandı.
POLİS MHPNİN KONTROLÜNDEBu son hadisede, hepiniz gördünüz. Olayı tamamen MHP üstlendi diyen Kuytul, Polislerin zaten tamamen MHPnin kontrolünde olduğunu bilmeyen yok. Zaten bize saldıran polislerin hepsinin bıyığından da MHPli oldukları belliydi. Özel bir ekibi kurmuşlar, hepsi aynı görüşte ve çok doldurmuşlar gencecik Çevik Kuvvet polislerini. Bizim hakkımızda iftiralar atarak o genç polisleri oraya getirip bize saldırttılar diye konuştu. Kuytul, hiçbir zaman devlet içinde ya da dışında bir tarikat veya cemaatin böyle bir saldırıyla karşılaşmadığını belirtti.
Kuytul Baştan beri biz bu işin içerisinde kendine devlet diyenlerin olduğunu biliyoruz ve Türkiyede gücün kimlerin elinde olduğu da bellidir. AKPnin de artık gücünü kaybettiği belli diye konuştu.
CUMHURBAŞKANINI DEVLET OLARAK GÖRMÜYORLARTürkiyede devletin ne olduğunu kimse bilmiyor. Bu devlet politikasını kimler tayin ediyor, kendilerini ortaya koysunlar diyen Kuytul, Cumhurbaşkanını devlet olarak görmüyorlar, hükümeti devlet olarak görmüyorlar. Bu yapılanların hepsini devletin yaptığını söylüyorlar dedi. Kuytul, 2018 yılında tutuklandıktan kısa süre sonra Mahir Ünalın Alparslan Kuytula hükümet değil devlet müdahale etti dediğini belirtti. Kuytul Bu devletin kim olduğunu onlar açıklasın diye konuştu.
Polisin hükümete değil devlete bağlı olduğu yönünde kamuoyunda açıklamalar olduğunu söyleyen Kuytul, Bizim bildiğimiz polis İçişleri Bakanlığına bağlıdır. İçişleri Bakanlığı da hükümetin bir üyesidir ve Cumhurbaşkanlığının emrindedir, Cumhurbaşkanlığına bağlıdır. Ama demek ki durum öyle değil ifadelerini kullandı.
Kuytul şeriat isteyip istemedikleri sorusuna verdiği yanıtta İslam Medeniyetini istediklerini, bunun İslamın kanunlarının yanı sıra insani ve ahlaki değerlerini de kapsadığını söyledi.

Son güncelleme: 15:40 25.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı