• Turkhane Logo

Almanya'nın vize verdiği depremzede sayısı 500'ü geçti

Almanya, Türkiye ve Suriye'den 500'den fazla depremzedeye vize verildiğini açıkladı. Almanya vize sürecinde kolaylık amacıyla vize otobüsü uygulamasına geçmişti.

09:42 27 Şubat 2023 Pazartesi
Almanya'nın vize verdiği depremzede sayısı 500'ü geçti
Almanya, Türkiye ve Suriye'den 500'den fazla depremzedeye vize verildiğini açıkladı. Almanya vize sürecinde kolaylık amacıyla vize otobüsü uygulamasına geçmişti.

Almanyanın Türkiye ve Suriyede depremden etkilenen 500den fazla kişiye vize verdiği açıklandı.

Alman yazı işleri ağı RNDye konuşan Alman Federal Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, Cuma itibarıyla 90 güne kadar Almanyada kalmaya izin veren 429 Schengen vizesinin ve aile birleşimi çerçevesinde 99 vizenin düzenlendiğini duyurdu. RNDye konuşan sözcü, vizelerin çoğunluğunun Suriye vatandaşlarına verildiğini aktardı.

Almanya vize başvurusunu kolaylaştırmak üzere, deprem bölgesinde bulunan depremzedelerin başvurularının kabul edildiği vize otobüsü uygulamasını devreye sokmuştu. Bu uygulamanın ardından günde yaklaşık 100 vizenin çıkarıldığı açıklandı.

Başvuru koşulları neler?

Almanyanın vize uygulaması çerçevesinde, depremden etkilenen, evini kaybeden veya tedaviye ihtiyacı olan kişiler hızlandırılmış bir süreçle vize alıp Almanyadaki yakının yanına gidebiliyor.

Hızlandırılmış depremzede vizesi için gerekli belgeler şöyle:

- Doldurulmuş vize başvuru formu

- Geçerli pasaport (geçici pasaport da kabul ediliyor)

- Almanyada kalınacak sürede geçerli olan bir sağlık sigortası

- Biyometrik fotoğraf

- Depremden etkilenen bölgede ikamet edildiğine dair tarihçeli yerleşim yeri bilgi raporu

- Nüfus kayıt örneği ve Almanyadaki davetçiyle akrabalık derecesini ortaya koyan ibare

- Depremle oluşan durumu kısaca özetleyen bir yazı

- Almanyadan davetçi tarafından çıkarılmış taahhütname

Taahhütname ya da yaygın adıyla davetiye, Almanyaya vize başvurusu için talep edilen en önemli belge ve davetçiler sadece birinci ve ikinci derecedeki depremzede akrabalarını getirmek için hızlandırılmış vize sürecinden faydalanabiliyor. Davetçinin sürekli oturum sahibi veya Alman vatadaşı olması şartı da aranıyor.

Son güncelleme: 09:42 27.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı