• Turkhane Logo

Almanya’nın Hessen eyaletini fırtına vurdu. Su baskınları, dolu yağışı hasara neden oldu

23:50 22 Haziran 2023 Perşembe
Almanya’nın Hessen eyaletini fırtına vurdu. Su baskınları, dolu yağışı hasara neden oldu





Almanya’nın Hessen eyaletini fırtına vurdu. Özellikle Kassel şehrinde etkil olan fırtına nedeniyle itfaiye ve kurtarma ekipleri güçlükle çalıştı. Şiddetli yağış su baskınları neden olurken, ulaşım da aksadı. Şiddetli dolu yağışı ev ve araçlarda hasar verdi. Can kaybının yaşanmadığı belirtilirken, okullar Cuma günü tatil edildi . Frankfurt’ta fırtınadan etkilendi. Tren seferleri aksadı, havalimanında bazı uçular iptal edildi. Yollara devrilen ağaçlar nedeniye trafik aksadı.



Fırtına özellikle Kassel şehrini ve bölgesini sert bir şekilde vurdu. Bunaltıcı, sıcak yaz gününde saat 16:30 civarında hava birdenbire karardı, kasırga kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli yağmur sokakları, yeşil alanları ve evleri etkiledi. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle bazı evler ve araçlar hasar gördü.



AĞAÇLAR DEVRİLDİ, BODRUM SULAR ALTINDA KALDI



Birkaç dakika içinde ağaçların dalları koptu bazı yerlerde kökünden söküldü. Çatılar uçtu, camlar kırıldı, bodrum katları su doldu. Yolları su basması nedeniyle araçlar yola devam edemezken, Tren, otobüs ve tramvay seferleri geçici olarak duruldu. Tren istasyonlarını su bastı.




Almanyanın Hessen kentini fırtına vurdu. Kasselde ağaçlar devrildi. Su baskınları yaşandı. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçlar hasar gördü. İtfaiye güçlükle çalıştı. Tren seferleri aksarken, okulların Cuma günü tatil edildiği duyuruldu pic.twitter.com/4e3VPrk152— Aktif Haber (@aktif_haber) June 22, 2023




BELEDIYE BAŞKANI: “FIRTINA ÇOK GÜÇLÜYDÜ “



Kassel Belediye Başkanı Christian Geselle fırtınanın çok güçlü olduğunu belirterek büyük hasara neden olduğunu söyledi. Fırtınanın başlamasından sonraki ilk iki saat içinde itfaiyeye 800’den fazla yardım ihbarı geldi. Şehrin Cuma günü geç saatlara kadar normal hayata dönmesi bekleniyor .  Belediye Başkanı Geselle, Cuma günü Kassel’deki tüm okulların kapalı olacağını duyurdu . Öte yandan Kassel bölgesindeki Niestetal’de 5 anaokulunu su bastığı bildirildi.



FRANKFURT HAVALİMANI‘NDA BAZI UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ



Fırtına nedeniyle Hessen’in diğer bölgelerinde hasar oluştu. Sokakları su bastı, devrilen trafik işaretleri ve ağaçlar yoldan kaldırıldı. Ren-Main bölgesinde ise, Frankfurt-Mainz-Wiesbaden demiryolu hattı geçici olarak kapatıldı. Frankfurt Havalimanı’nda bazı uçuşlar iptal edildi.



FRANKFURT: A66’YA AĞAÇLAR DEVRİLDİ



Frankfurt itfaiyesi sosyal medyadan yaptığı duyuruda: “Bugünkü fırtına bizi de vurdu, saat 18.30’dan beri, özellikle şehrin batı kesimlerinde olmak üzere birçok acil durum bölgesine gidiyoruz.” Ağaçlar Autobahn 66’ya düşerek Wiesbaden ve Frankfurt trafiğini etkiledi. Sadece Frankfurt’ta bir saat içinde 45 kurtarma operasyon tamamlandı. Çoğu zaman, ağaçlar devrildi ve rüzgar tarafından dallar kırıldı.“ Açıklamasını yaptı.



PARK HALİNDEKİ ARABALARIN ÜZERİNE KİREMİTLER DÜŞTÜ



Darmstadt polis merkezine göre ise, Kelsterbach (Groß-Gerau) bölgesinde park halindeki bazı arabaların üzerine çatı kiremitleri düştü, ağaçlar devrildi . Gießen Polis Merkezi bazı mahzenleri su bastığını ve Offenbach Polis Merkezi birkaç ağacın düştüğünü bildirdi. Wiesbaden itfaiyesi, Twitter’da fırtına nedeniyle şehrin çeşitli yerlerine konuşlandırıldığını yazdı. Hessen için 20 şiddetli hava uyarısı yapıldı. 



Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.  Şuana kadar herhangi bir yaralanma olayı bildirilmedi



CUMA GÜNÜ RİSK DEVAM EDIYOR



Meteorologlara göre, özellikle gecenin ilk yarısında şiddetli hava riski olmasına rağmen gök gürültülü sağanak yağışların Cuma gecesine kadar devam etmesi bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın Cuma sabahına dinmesi bekleniyor. Hava 19 ila 13 dereceye kadar soğuyacak. Hessen’in kuzeydoğu kesiminde Cuma öğleden sonraya kadar yağmur yağması bekleniyor. Hessen’in diğer kesimlerinde Cuma günü çok bulutlu, en yüksek değerler 23 ile 27 derece arasında olacak.



Meteorologlar hafta sonu için çok yüksek sıcaklıklar ve 32 dereceye varan kuru hava tahmin ediyor.

Son güncelleme: 23:50 22.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı