• Turkhane Logo

Almanya'dan Türkiye ve Suriye'ye 78 milyon euro deprem yardımı

Almanya'da

12:36 24 Nisan 2023 Pazartesi
Almanya'dan Türkiye ve Suriye'ye 78 milyon euro deprem yardımı
Almanya'da

Almanyada yaklaşık 20 insani yardım örgütünün oluşturduğu Aktion Deutschland Hilftin sözcüsü, Alman Yazı İşleri Ağına bağlı gazetelere yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriyede 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen bölgeler için şimdiye kadar 78 milyon euro bağış aktarıldığını söyledi. Sözcü bu yardımların 17 milyon 900 bininin 6-13 Şubat tarihlerinde toplandığını belirtti.
Yardımların son haftalarda büyük ölçüde azaldığını, ancak yine de hâlâ milyonlarca euro bağış geldiğini kaydeden sözcü, tüm afet olaylarında yardımların gün geçtikçe gerilediğine işaret etti. Sözcü, bağışların azalma nedenlerini İlk günlerde yapılan haberler ve bağış çağrıları azalıyor, bu birinci neden. İkincisi de bağışçılar sadece bir kez bağış yapıyor şeklinde açıkladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun hafta sonu yaptığı açıklamaya göre 6 Şubatta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere meydana gelen iki şiddetli depremde hayatını kaybedenerin sayısı 50 bin 783. Soylu, hayatını kaybedenlerin 7 bin 302nin ise göçmen olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 12:36 24.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı