• Turkhane Logo

Almanya’dan Kiev’e bir sınırlama daha

Alman Parlamentosu, Ukrayna Ordusuna uzun menzilli Taurus seyir füzelerinin tedarikine ilişkin önergeyi reddetti.

12:27 18 Ocak 2024 Perşembe
Almanya’dan Kiev’e bir sınırlama daha
Alman Parlamentosu, Ukrayna Ordusuna uzun menzilli Taurus seyir füzelerinin tedarikine ilişkin önergeyi reddetti.

TURKHANE.COM- UKRAYNA
Almanya Federal Meclisi, merkez sağ CDU/CSU parti bloğunun Ukraynaya Taurus uzun menzilli füzeleri tedarik etme önerisini oy çokluğuyla reddetti.
FDP Milletvekili Nils Gründer, partisinin de füze tedarikinden yana olduğunu, ancak askerlerin endişeleri nedeniyle bu kararın alındığını belirtti.
Parlamentodan üç milletvekilleri Şansölye Olaf Scholzu Taurus seyir füzelerini Ukraynaya devretmeye çağırmıştı. Yeşiller Partisinin Federal Meclisteki savunma politikası temsilcisi Sarah Nanni, Rus hava saldırılarına karşı en etkili savunmanın, Rusya toprakları ve Rusyanın saldırılarını gerçekleştirdiği doğu Ukraynadaki hedefleri bombalamak olduğunu söylemişti.
Taurus, savaş uçaklarından fırlatılan, menzili 500 kmye kadar olan bir füzedir. Bu tür füzelerin komuta sığınakları veya mühimmat depoları gibi güçlü korunaklı hedeflere karşı son derece etkili olduğu düşünülmektedir.Alman yetkililer şu ana kadar Taurusu Ukraynaya tedarik etmeyi reddetti.
Bilde göre, ilgili karar Almanya Başbakanı Olaf Scholzun üst düzey ekip üyeleri düzeyinde alındı. Alman yetkililerin Taurusun Rusya topraklarına saldırı düzenlemek için kullanılmasından korktuğu iddia ediliyor.

Son güncelleme: 12:27 18.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı