• Turkhane Logo

Almanya’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin 5’i Türk vatandaşı

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile kafeye düzenlenen saldırıda 5 Türkün yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıya tepkiler de devam ediyor.

23:29 20 Şubat 2020 Perşembe
Almanya’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin 5’i Türk vatandaşı
Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile kafeye düzenlenen saldırıda 5 Türkün yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıya tepkiler de devam ediyor.





Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Hanau’dan gerçekleştirilen saldırıda 5 Türk vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile bara düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırı şüphelisi olay sonrasında 72 yaşındaki annesiyle birlikte ikamet ettikleri evde ölü olarak bulundu. Böylece yaşanan olayda toplam ölü sayısı 11 olarak kayıtlara geçti.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, 43 yaşındaki Alman vatandaşı şüphelinin, annesiyle birlikte Hanau’da ikamet ettiğini belirtti. Her ikisinin de ateşli silahla vurulmuş halde bulunduğunu belirten Beuth soruşturma makamlarının evde bir de silah bulduğunu söyledi.

Peter Beuth, zanlının silahları yasal yollarla aldığını ve spor amaçlı nişancılık yaptığını açıkladı.

Beuth, şimdiye kadar yürütülen soruşturmanın saldırının arkasında “yabancı düşmanı bir motivasyon” olduğuna işaret ettiğini belirtti. Saldırı nedeniyle Hessen eyalet parlamentosunda bugün planlanan oturumlar da iptal edildi.

MERKEL: IRKÇILIK ZEHİRDİR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Saldırganın ırkçı bir motivasyonla hareket ettiğini gösteren çok fazla işaret var” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel “Saldırının perde arkasını netleştirmek için her şey yapılıyor. Vatandaşlarımızı kökenlerine ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz. Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumda bu zehir var, birçok suçun sorumlusu da bu zehirdir” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinden beri olayla ilgili bilgi aldığını söyleyen Merkel, Brüksel’deki Avrupa Birliği zirvesi esnasında da sürekli olarak bilgilendirildiğini ifade etti.

STEİNMEİER: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de “Hanau’daki terörist eylemi kınadığını” açıkladı ve “Irkçı nefret tehdidi altında olan herkesin yanındayım. Yalnız değilsiniz” dedi.

TERÖR İNSANLIĞIN ORTAK PROBLEMİDİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saldırı ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Irkçılık ve terör tüm insanlığın ortak problemidir.” dedi:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Kütüphane’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada Almanya’daki saldırıya değindi. Berlin Büyükelçiliği’nin süreci takip ettiğini söyledi. “Alman makamlarının saldırıyı tüm boyutlarıyla aydınlatmak için gereken her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum.” dedi.

“SALDIRILARA DUR DEME ZAMANI GELMİŞTİR”

Dışişleri Bakanlığı da saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Avrupa’da giderek artan yabancı düşmanlığıyla mücadelede gösterilen duyarsızlık, bu tür saldırılara her geçen gün bir yenisinin eklenmesine sebep olmaktadır. Artık bu saldırılara dur deme zamanı gelmiştir. Aksi takdirde, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı çok daha vahim boyutlara ulaşabilecek ve tehlikeli yerlere gidebilecektir… Artık tüm Avrupa ülkelerinin, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı birleşmesinin ve tek sesle konuşmasının zamanı gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 23:29 20.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı