• Turkhane Logo

Almanya’da Türkiye asıllı gazetecinin nefret söylemi tepki çekti

13:50 22 Haziran 2023 Perşembe
Almanya’da Türkiye asıllı gazetecinin nefret söylemi tepki çekti





Almanya’da gazetecilik yapan Türkiye asıllı Oktan Erdikmen, tepki gören bir habere imza attı. Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bir raporunu haberleştiren Erdikmen, raporda hiç geçmemesine rağmen haberini “F…” ifadelerini kullanarak paylaştı. Almanya’da nefret söylemi suç olarak kabul ediliyor.



Nefret söyleminin anayasal suç olduğu Almanya’da gazetecilik yapan Oktan Erdikmen’in, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bir raporunu haberleştirirken raporda hiç bir şekilde geçmemesine rağmen haberinde “F…” ifadelerini kullanması tepki yağdı.



Almanya’da Sosyal Medya üzerinden gelişmeleri takip eden ve bunları takipçileri ile paylaşan gazeteci Oktan Erdikmen, tartışmalı bir habere imza attı.



Anayasayı Koruma Teşkilatının 2022 yılı raporunu haberleştiren Oktan Erdikmen, raporda Türkiye‘nin de aralarında bulunduğu adı casusluğa karışmış ülkelerden bahsedildiğini yazdı. 



Raporda, Almanya‘da Türkiye‘nin casusluk takibine uğrayan grupların arasında Fethullah Gülen hareketi mensuplarından bahsetmesine rağmen, Erdikmen özellikle raporda olmayan F…ö ifadesini kulllanmayı tercih etti.



Ancak yayınlanan raporda böyle bir kelimenin geçmediği, sadece “Fethullah Gülen Hareketi” olarak kayıtlara geçtiği görülüyor. Raporda Gülen Hareketi üyesi kişilerin casusluk yaptığına yönelik ise herhangi bir ibare de bulunmuyor. Erdikmen’in “Gülen Hareketi Mensubu Kişilere” nefret içeren “F…ö” şeklinde ifade kullanmasına tepki yağdı.



‘ERDİKMEN’E ÖZÜR DİLE‘ ÇAĞRISI



Erdikmen’in haberine tepki gösteren Berlin Yeni Medya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Erdikmenin kullandığı dil Erdoğan ve onun hükumetinin kullandığı, uluslararası arenada karşılığı olmayan ancak insanlar üzerinde derin yaralar açan söylemler olduğu için kendisini bu noktada özür dilemeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.




/ Almanyada Sosyal Medya üzerinden gelişmeleri takip eden ve bunları takipçileri ile paylaşan @oktanerdikmen çok konuşulacak bir habere imza attı.

Haberin konusu Anayasayı Koruma Teşkilatının 2022 yılı Raporu. Oktan Erdikmen Almanyanın yayınladığı raporda Türkiyenin de… pic.twitter.com/y7sVWyP9ID— Berlin Yeni Medya (@BerlinYeni) June 21, 2023

Son güncelleme: 13:50 22.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı