• Turkhane Logo

Almanya'da maske yasağı başladı ama araç kullanırken dikkat!

Almanya’nın 12 eyaletinde daha salgına karşı önlem olarak maske takılması zorunlu hale geldi.

11:38 28 Nisan 2020 Salı
Almanya'da maske yasağı başladı ama araç kullanırken dikkat!
Almanya’nın 12 eyaletinde daha salgına karşı önlem olarak maske takılması zorunlu hale geldi.

Uygulama eyaletlere göre farklılık gösterse de, toplu taşıma araçları, taksiler, doktor muayenehaneleri, marketler, mağazalar gibi insanların toplu olarak bulunduğu yerlerde maske takılması zorunlu olacak. Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen eyaletinde uygulama geçen hafta başlamıştı, Schleswig-Holstein eyaletinde maske takma zorunluluğu Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak. Tıbbi maskelerin yanı sıra kumaştan dikilmiş maskeler, eşarp veya atkı bağlamak da mümkün.  

Uygulama büyük ölçüde başarı ile uygulanıyor. Ancak hükümet yetkilileri bir konuda uyarıyor. İçişleri Bakanı Peter Beuth kanunen Bir motorlu taşıt kullanan herkes, yüzünü artık tanınmayacak şekilde örtmemeli diyerek sürücüleri uyardı.  Ekim 2017’de güncellenen Trafik yönetmeliğini hatırlatan Bakan bu kuralı belk, toplu taşıma kullananlar için esnete bileceklerini de söyledi  Bakan, Ancak normal araç kullananlar için , araç kullanırken açıkça maske takmak suç , polis elbette müdahale edercek dedi 
Dünya Tabipler Birliği Başkanı’ndan eleştiri
Almanya’da haftalardır süren tartışmaların ardından eyalet yönetimlerinin maske takma zorunluluğu getirmesi eleştirilere de yol açtı. Alman hükümetinin bütün vatandaşlara FFP2 tipi tıbbi koruyucu maske sağlaması gerektiğini belirten Dünya Tabipler Birliği Başkanı Ulrich Montgomery, zamanında bu tür maskeleri temin etmeyen hükümeti ihmalkarlıkla suçladı.Montgomery, kumaş maske ve maske olarak kullanılacak eşarplara ilişkin kuşkularını da tekrarladı. Bir kumaşın virüsleri engellemeyeceğini belirten Montgomery, uygun bir şekilde kullanılmazlarsa, virüsünlerin çoğalabileceği uyarısında bulundu.

Son güncelleme: 11:38 28.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı