• Turkhane Logo

Almanya Türkiye'ye yardım vadetti, AB Komisyonu 'hayır' dedi

AB'nin bütçeden sorumlu komisyon üyesi Günther Oettinger, Türkiye'ye daha fazla AB yardımının söz konusu olmadığını söyledi.

14:59 12 Ekim 2019 Cumartesi
Almanya Türkiye'ye yardım vadetti, AB Komisyonu 'hayır' dedi
AB'nin bütçeden sorumlu komisyon üyesi Günther Oettinger, Türkiye'ye daha fazla AB yardımının söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiyenin Suriyenin kuzeyine düzenlediği askeri harekâtı değerlendiren Avrupa Komisyonunun Bütçeden Sorumlu Üyesi Günther Oettinger, harekâtı Kabul edilemez ve son derece tehlikeli” sözleriyle eleştirdi.
DW Türkçede yer alan haberde Deutschlandfunk Radyosuna konuşan Oettinger, Türkiyeye sığınmacılar için ödenmesi öngörülen yardım miktarının ve koşullarının sığınmacı mutabakatı ile belirlendiğini kaydederek, yardım miktarının artırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehoferin Türkiyeye sığınmacılar konusunda daha fazla destek sözü vermesine karşın Oettinger, Şu aşamada Türkiyeye daha fazla yardım için bir neden olmadığını” ifade etti.
Oettinger Avrupa Birliğinin Türkiye ile varılan sığınmacı mutabakatına bağlı kalmaya devam ettiğini vurgulayarak, aynı tutumu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandan da beklediklerini kaydetti. 
Türkiye uluslararası hukuka aykırı hareket ediyor
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin askeri harekât başlatmasının ardından Operasyonumuzu işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay, kapıları açar, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz” demişti.
Oettinger, Türkiyenin Suriye’inde oluşturmayı hedeflediği güvenli bölgeye AB’nin karşı olduğunu vurguladı. Suriyeye yönelik askeri harekatın bölgedeki koşulları daha da zorlaştıracağını ifade eden Alman politikacı sınırların mevcut haliyle korunması gerektiğini belirterek, Türkiyenin Suriyeli sığınmacıları yasal olmayan, hedefli şekilde sınırdışı etmesi uluslararası hukuka aykırıdır” dedi.
Oettinger, ABnin Türkiyedeki sığınmacıların huzurlu ve insan onuruna uygun bir yaşam sağlama niyetinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 14:59 12.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı