• Turkhane Logo

Almanya Türkiye'nin risk seviyesini düşürdü

Almanya hükümeti aralarında Türkiye’nin de olduğu üç ülkenin koronavirüs risk kategorisini

20:00 04 Haziran 2021 Cuma
Almanya Türkiye'nin risk seviyesini düşürdü
Almanya hükümeti aralarında Türkiye’nin de olduğu üç ülkenin koronavirüs risk kategorisini

Alman hükümeti, Türkiyenin koronavirüs salgını ile ilgili risk seviyesini yüksek insidans bölgesi kategorisinden risk bölgesi kategorisine indirdi. 6 Haziran Pazar gününden itibaren geçerli olacak uygulama ile Türkiyeden Almanyaya gelenlere uygulanan 5 ile 10 gün arasındaki karantina zorunluluğu kalkıyor.
Türkiyeden gelirken yanında koronavirüs negatif olduğunu gösteren geçerli bir test bulunduranlar Pazar gününden itibaren izolasyona girmek mecburiyetinde kalmayacak.
Federal hükümet, Türkiye ile birlikte İsveç ve Litvanyanın da durumunu yüksek insidans bölgesinden risk bölgesine düşürdü.
İtalya ve Çekya risk bölgesi değilBu arada Almanya hükümeti İtalya ve Çekyanın tamamı ile Avusturyanın bazı bölgelerini risk bölgesi listesinden çıkardı. Bu ülkelerden kara yolu ile Almanyaya gelenler, bundan böyle herhangi bir kısıtlamaya tabi tutulmayacak. Hava yolu ile gelenlerin ise sadece yanlarında bir negatif test sonucu bulundurması gerekiyor.
Risk bölgesi listesinden çıkarılan yerler arasında, Hırvatistanın tatil bölgeleri, İsviçrenin 26 kantonundan 8i, Fransaya bağlı Korsika Adası, Fransa ile Hollandaya bağlı denizaşırı bölgeler ve Vatikan da bulunuyor.
Yüksek insidans bölgesi ve risk bölgesi ne anlama geliyor?Yedi günlük insidans değeri 100 bin kişide 200ü geçen ülkeler Almanya tarafından yüksek insidans bölgesi grubuna alınıyor. Haftalık insidans değeri 50nin üstünde olan ülkeler ise risk bölgesi kategorisinde değerlendiriliyor.
Almanya hükümetinin risk bölgesi grubunda halihazırda 100den fazla ülke var. Ancak gerek yüksek insidans bölgesi, gerekse risk bölgesi grubundaki ülkelere yönelik Almanya Dışişleri Bakanlığının seyahat uyarısı geçerliliğini koruyor.

Son güncelleme: 20:00 04.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı