• Turkhane Logo

Almanya Savunma Bakanı: Rusya'ya yaptırım uygulanmalı

Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulanmalı derken Türkiye'yi de mültecileri yanlış bilgilendirmekle suçladı.

18:02 04 Mart 2020 Çarşamba
Almanya Savunma Bakanı: Rusya'ya yaptırım uygulanmalı
Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulanmalı derken Türkiye'yi de mültecileri yanlış bilgilendirmekle suçladı.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ntv Almanyada katıldığı programda Suriye savaşını ve Avrupa dış sınırındaki son mülteci krizini çözmek için Rusyaya karşı ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Kramp-Karrenbauer, Rusya ile çeşitli ekonomik ilişkilerimiz var. Ukraynada Rusyanın her istediğini yapmasına izin vermeyecek yaptırımlar uyguladık. Bana göre şu anda Suriye konusunda da düşünülmeli dedi. Almanya Savunma Bakanı Biri Rusyaya Suriyede ne yaptığını tam olarak bildiğimizi çok açık bir şekilde söylemeli vurgusu yaptı.
Alman Bakan, Türkiye-Yunanistan sınırındaki mülteci krizine ilişkin, Bu talihsizliğe neden olan güçler başta özellikle Esad rejimi, ancak maalesef Putin ile Rusyanın yardımıyla şeklinde konuştu.
Rusya ve Türkiyenin İdlibdeki çatışmadan kaçan insanlar için bir insani koruma bölgesi kurulması söz konusu olduğunda önemli müzakere ortakları olduğunu söyleyen Kramp-Karrenbauer, Şansölyenin bir güvenli bölge fikrini tekrar ele almasından dolayı çok mutluyum dedi. Kramp-Karrenbauer, Putinle, Erdoğanla bunun hakkında konuşmak zorundayız. Şansölye bunu yapıyor ve bu doğru ifadesini kullandı.
Kramp-Karrenbauer geçtiğimiz Ekim ayında, BM yetkisinde bir gücün Suriyedeki mültecileri koruyabileceğini öne sürmüştü. Ancak Kramp-Karrenbauer, koalisyon içinde ve uluslararası ortaklarla koordinasyondan yoksun olmakla suçlanarak bu önerisi dikkate alınmadı.
Kramp-Karrenbauer, Böyle bir koruma bölgesinin askeri olarak korunması gerekli mi? Bu Avrupalı ??ortaklar ve dolayısıyla Alman ordusu için bir soru olurdu. Ama bence bu gerçekçi olmayan bir varyasyon dedi . Alman Bakan, Birleşmiş Milletler, AGİT ve insani yardım kuruluşlarının halka yardım sağladığı bir koruma bölgesi daha olası olduğunu ifade etti.
TÜRKİYE MÜLTECİLERİ KASTEN YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR
Kramp-Karrenbauer, AKP hükümetini Türkiyedeki mültecileri kasten yanlış bilgilendirmekle suçladı. Çok sayıda insanı Onlara sınırın açık olduğu ve pratik olarak Avrupaya girebilirsiniz dieyerek yanlış bir izlenim uyandırıyor. Durum böyle değil. Avrupanın dış sınırı kapalı. Özellikle Bulgaristan, Yunanistan ve Frontex şu anda bununla ilgileniyor dedi.
Kramp-Karrenbauer açıklamasına 2015ten bir şey öğrendiysek o da Avrupa Birliğinin dış sınırda da çalışması gerekiyor diye devam etti.
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyenin şu anda dış sınırın sağlanmasına oldukça angaje diyen Kramp-Karrenbauer, AByi bu şekilde tutması için komisyonu desteklemeliyiz dedi.  

Son güncelleme: 18:02 04.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı