• Turkhane Logo

Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul’da döner kesti: “Döner kebap, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline ge

21:50 22 Nisan 2024 Pazartesi
Almanya Cumhurbaşkanı İstanbul’da döner kesti: “Döner kebap, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline ge

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, İstanbul’a yaptığı ziyarette Tarabya’da davet verdi. Davette döner kesip misafirlere ikram eden Steinmeier “Döner kebap, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline geldi.” dedi. Konuklar döner yemek için uzun kuyruklar oluşturdu.



Steinmeier, rezidansta, Berlin’de döner dükkanı işleten üçüncü kuşaktan Arif Keleş’le birlikte döner kesti. Keleş’in Türkiye ziyaretinde kendisine eşlik etmesinden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Steinmeier, Türk misafir işçiler tarafından geliştirilen döner kebabının, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline geldiğini belirtti.



Steinmeier, “Hiçbir fast food yemeği Almanya’da dönerden daha çok satılmıyor, daha çok yenmiyor, hatta daha çok ihraç edilmiyor” dedi.



Keleş de böyle anlamlı bir ziyarette Cumhurbaşkanı Steinmeier ile döner kesmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi.



Davete, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz ve Alman Federal Milletvekilleri Serap Güler ve Nils Schmidt ile spor, siyaset ve iş dünyasından oluşan seçkin davetliler katıldı

Son güncelleme: 21:50 22.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı