• Turkhane Logo

Almanya alarmda; siyasetçilere saldırılar devam ediyor

16:50 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Almanya alarmda; siyasetçilere saldırılar devam ediyor





Almanya’nın başkenti Berlin’in senatörü ve eski belediye başkanı Franziska Giffey, bir kütüphanede saldırıya uğradı. Almanya’nın Dresden şehrinde de saatler önce bir Yeşiller üyesi kampanya afişleri asarken saldırıya uğramıştı.



Başbakan Olaf Scholz’un liderlik ettiği Sosyal Demokrat Partisi üyesi, eski Berlin belediye başkanı Franziska Giffey, Berlin’in Rudow semtindeki bir kütüphanede uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Giffey, uğradığı saldırı sonucu kısa süre de olsa hastanede tedavi görmek zorunda kaldı.



Polis tarafından yapılan açıklamada, bir adamın Salı günü öğleden sonra kütüphanede sert cisimlerle dolu bir çanta ile aniden arkadan saldırdığı, Giffey’in kafasına ve boynuna vurduğu belirtildi.



İlk saldırı değil



Salı günü saatler önce meydana gelen başka bir olayda, Dresden kentinde kampanya afişi asmaya çalışan bir Yeşiller politikacısı tehdit edildi ve üzerine tükürüldü.



Almanya’nın doğusundaki Dresden şehrinde Cuma akşamı da sosyal demokratlardan Avrupa Parlamentosu üyesi olan Matthias Ecke, seçim kampanyası için poster asılırken 4 kişi tarafından saldırya uğramıştı. Matthias Ecke, haziran ayı başında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de sosyal demokratların liste başı adayı. Ecke, dört kişinin saldırısına uğradıktan sonra hastanede ameliyat olmak zorunda kaldı.



Ecke’ye yapılan saldırıdan hemen önce yine Dresden’de Yeşiller Partisi’nin bir kampanya çalışanı dövüldü. Yapılan saldırıların daha çok Doğu Almanya’da gerçekleşmesi dikkat çekerken saldırgan şahısların aşırı sağ ile ilintili olduğu düşünülüyor. Bazı saldırganların Hitler selamı veren bir grubun parçası olduğu bilgisi Dresden polisi tarafından paylaşıldı.

Son güncelleme: 16:50 08.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı