• Turkhane Logo

Alman yapımı roketatarların Ukrayna'ya sevkiyatı başladı

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock,

20:15 23 Mart 2022 Çarşamba
Alman yapımı roketatarların Ukrayna'ya sevkiyatı başladı
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock,

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Strela tipi roketatarların Ukraynaya gönderilmesine başlandığını açıkladı. Baerbock Federal Mecliste yaptığı konuşmada Strela tedarikleri yolda dedi.

Almanyadan Ukraynaya şimdiye kadar gönderilmesi planlanan yaklaşık 2 bin 700 adet roketatardan yaklaşık 500ü gönderildi. 
DW Türkçede yer alan habere göre Baerbock, mecliste yaptığı konuşmada Şu durumda en büyük silah tedarikçilerinden biriyiz. Bu, bizim gurur duyduğumuz bir şey değil, bu Ukraynaya yardım etmek için şu anda yapmak zorunda olduğumuz şey dedi.
Bild gazetesi konuyla ilgili haberinde planlanan tüm roketatarların gönderilmesi konusunda Federal Güvenlik Konseyinin mutabık olduğunu yazmıştı.
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, konuşmasında ayrıca Ukraynanın komşularını sığınmacılar konusunda desteklemek amacıyla Cuma ya da Cumartesi günü Moldovadan Almanyaya ilk uçuşun gerçekleşeceğini söyledi. Moldovada bulunan Ukraynalı sığınmacıların Rheinland-Pfalz eyaletine getirilmesi planlanıyor.
Baerbock ayrıca feminist dış politika söylemini de Hrıstiyan Birlik Partilerinden gelen eleştiriler karşısında savundu. Baerbock 21inci yüzyılın güvenlik politikalarına feminist bakış açısının da dahil olduğunu söyledi. Kısa süre önce Srebrenitsa Anneleri ile biraraya geldiğini belirten Baerbock, Srebrenitsa Annelerinin 1990lı yılların başında kendileri, kızları ve kız arkadaşları tecavüze uğrarken müdahale edilmediğini anlattıklarını söyledi. Baerbock o dönem tecavüzün bir savaş silahı olarak kabul edilmediğini ifade etti. Baerbock, feminist dış politikanın bir lüzumsuzluk olmadığını söyledi.

Son güncelleme: 20:15 23.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı