• Turkhane Logo

Alman yapımı binlerce otomobilin ABD'ye girişine izin verilmedi

ABD'de gümrük yetkilileri, Alman yapımı binlerce otomobilin ABD'ye girişine izin vermedi

01:58 19 Şubat 2024 Pazartesi
Alman yapımı binlerce otomobilin ABD'ye girişine izin verilmedi
ABD'de gümrük yetkilileri, Alman yapımı binlerce otomobilin ABD'ye girişine izin vermedi

Volkswagen grubu her yıl dünya çapında 8 milyondan fazla araç üretiyor (Reuters)
ABDde gümrük yetkililerinin, Volkswagen grubuna ait binlerce otomobile el koyarak ülkeye girişlerine izin vermediği ifade edildi.
Financial Timesta yer alan habere göre, ülkeye girişine izin verilmeyen araçlar içinde yüzlerce Audi, Porsche ve Bentley marka otomobil bulunuyor.
Bu lüks araç markalarının tamamı Volkswagen çatısı altında üretiliyor.

Gümrük yetkililerinin Alman yapımı araçların ülkeye girişine izin vermemesinin nedeniyse, otomobillerdeki bir parçanın Çinin Uygur Özerk Bölgesinde üretilmiş olması. 
Parçanın, zorla çalıştırma yasalarını ihlal ettiği değerlendirmesi yapan ABDli yetkililerin bu nedenle giriş izni vermediği ifade edildi.
Gazeteye konuşan konuyla ilgili kaynaklar, Volkswagenin olaydan dolayı planlanan tedarikleri ertelediğini ve tüm araçlarda söz konusu parçanın değiştirilmesi için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
Gazete, çok sayıda araçta parça değişimi yapılacağı için sürecin mart sonuna kadar uzayabileceğini yazdı.
ABDde 2021de çıkan Uygur Zorla Çalıştırma Engelleme Yasasıyla, Sincandan yapılan ithalatın durdurulması öngörülmüştü.
Konuyla ilgili Volkswagenden yapılan açıklamada, İnsan hakkı riskleri ve olası ihlallerle ilgili bir bilgi aldığımızda, buna çözüm getirmek için hemen harekete geçiyoruz. Tedarikçilerimizden biriyle ilgili suçlamalardan haberdar olur olmaz konuyla ilgili soruşturma başlattık dendi.
Sincan bölgesinin başkenti Urumçide bir fabrikası bulunan Volkswagenin ismi daha önce de bölgedeki zorla çalıştırma iddialarıyla yan yana anılmıştı.
ABDnin Volkswagen araçların ülkeye girişine izin vermemesi, Alman otomobil üreticisinin Çindeki düşen satışlarıyla ABDdeki varlığını artırma istediğini dengelemeye çalıştığı bir dönemde geldi.

Son güncelleme: 01:58 19.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı