• Turkhane Logo

Alman ressamlar Silivri’deki tutsak gazetecileri çizdi

Alman ressamların kurduğu Hakikat Savaşçıları Derneği Silivri’de tutuklu olan 39 gazetecinin portresini çizdi. Dernek, Avrupa Adalet Divanı, Alman Dışişleri Bakanlığı ve Erdoğan’a mektup gönderdi.

18:07 11 Haziran 2020 Perşembe
Alman ressamlar Silivri’deki tutsak gazetecileri çizdi
Alman ressamların kurduğu Hakikat Savaşçıları Derneği Silivri’de tutuklu olan 39 gazetecinin portresini çizdi. Dernek, Avrupa Adalet Divanı, Alman Dışişleri Bakanlığı ve Erdoğan’a mektup gönderdi.



Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan sanatçıların kurduğu “Wahrheitskämpfer” – Hakikat Savaşçıları Derneği öldürülen veya cezaevinde olan gazetecilerin resimlerini çizip sergiler düzenliyor. Daha önce Suriye, Pakistan, Somali, Irak, Filipinler, Endonezya’daki gazeteciler için benzer çalışmalar yapan dernek, Türkiye’de Silivri cezaevinde kalan 40 gazeteciyle ilgili özel bir çalışma yaptı. Her gazetecinin portresini çizerek yayınladı.

AVRUPA ADALET DİVANINA MEKTUP GÖNDERDİLER


Dernek aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop,  Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanlı Süleyman Soylu, Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı, AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell ve Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Divanı’na cezaevindeki gazetecilerle ilgili Almanca-Türkçe mektuplar gönderdi.

“GAZETECİLERİN SERBEST BIRAKILMALI”

Hakikat Savaşçıları, mektubunda Silivri Cezaevinde olan 39 gazeteci için endişe duyduklarını şu sözlerle belirtti: “Biz sanatçıyız, öldürülmüş ve hapsedilmiş gazeteciler çiziyoruz. Şu anda Silivri’de bulunan 39 gazeteciden endişe duyuyoruz . Koronavirüs cezaevine de yayıldı. Resmi bilgilere göre, 82 mahkum virüs kapmış durumda ve bunlardan biri öldü (22 Mayıs 2020 itibariyle). Şiddet içeren suçlardan hüküm giyenler afla serbest kalırken, gazetecilerin de bırakılması gerekiyor.”

AHMET ALTAN’ SON YAZISINDAN ALINTI YAPTILAR

Jailed Journos’un haberine göre dernek, kurumlara gönderdiği mektubunda Ahmet Altan’ın Washington Post’ta yayımlanan yazısının şu bölümlerine de yer verdi: “Ben 70 yaşındayım. Ve hapisteyim. Suyun altında oturmayı da ölümün hedefinde olmayı da birçoğunuzdan daha iyi bilen biri olarak size şunu söylemek istiyorum: Ümitsizliğe kapılmayın… Bunları, benim yaşımdaki insanları öldüren salgının hızlı saldırısını bir hapishane hücresinde beklerken yazıyorum. Kendim için değil ama bir parçası olduğum insanlık için iyimserim.”



ÇİZİMLERİ YAPILAN GAZETECİLER


Dernek mektubun sonunda “Aşağıdaki gazetecileri virüsün insafına bırakılmadan acil serbest bırakılmalarını istiyoruz” diyerek portresini çizdiği Silivri’de hapiste olan gazetecilerin isimlerini sıraladı:

Mustafa Erkan Acar – Faruk Akkan – Tuncay Akkoyun – Ahmet Altan – Hüseyin Aydın – Mehmet Baransu – Osman Çalık – Gökçe Fırat Çulhaoğlu – Yakup Çetin – Mutlu Çölgeçen- Habip Güler – Nuh Gönültaş – Mahmut – Gülecan – Ercan Gün – Serkan Sedat Güray – Yılmaz Kahraman – Cemal Azmi Kalyoncu – Hidayet Karaca – Bayram Kaya – Abdullah Kılıç – Seyid Kılıç – Muhammed Sait Kuloğlu – Ali Kuş – Ahmet Memiş – Ali Özpar – Erdal Şen – Ahmet Metin Sekizkardeş – Emre Soncan – Yakup Şimşek – Ufuk Şanlı – Ünal Tanık – Mümtazer Türkönen – Mustafa Ünal – Oğuz Usluer – Cuma Ulus – Fevzi Yazıcı – Aykut Yıldır – Hüdaverdi Yıldırım.

Son güncelleme: 18:07 11.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı