• Turkhane Logo

Alman Bild gazetesinden Erdoğan yorumu: Nefesi tükenmek üzere

Almanya’da yayınlanan Bild gazetesi, Türkiye’deki seçimlerle ilgili yayınladığı analizde Erdoğan için “Nefesi tükenmek üzere” değerlendirmesinde bulundu. Gazete, "Türkiye'de seçim öncesi durum darmadağın. Erdoğan sona mı geldi?" ifadelerini kullandı.

18:25 28 Nisan 2023 Cuma
Alman Bild gazetesinden Erdoğan yorumu: Nefesi tükenmek üzere
Almanya’da yayınlanan Bild gazetesi, Türkiye’deki seçimlerle ilgili yayınladığı analizde Erdoğan için “Nefesi tükenmek üzere” değerlendirmesinde bulundu. Gazete, "Türkiye'de seçim öncesi durum darmadağın. Erdoğan sona mı geldi?" ifadelerini kullandı.

Almanya’da yayınlanan Bild gazetesi, Türkiye’deki seçimlerle ilgili “Erdoğan sona mı geldi? Katı otokrasisi 20 yıl sonra dağılıyor mu?” başlığıyla yayınladığı analizde, seçimlere iki hafta kala “Erdoğan’ın nefesi tükenmek üzereymiş gibi göründüğünü” yazdı.



Almanya’nın Bild gazetesi, Nadja Aswad imzasıyla yayınlanan haberinde, Cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’a atıfla, “Türkiye’de seçim öncesi durum darmadağın. Erdoğan, sona mı geldi?” dedi. Bild gazetesi haberinde Erdoğan’ı zayıflatan krizleri sıraladı.



Erdoğan’ın salı günü canlı yayında rahatsızlanmasıyla ilgili söylentilere değinen gazete, Türkiye’den birçok uzmana göre Erdoğan’ın artık güç kaybettiği yorumunu yaptı. Erdoğan’ın dün Akkuyu Nükleer Santrali’nin açılışında yayınlanan konuşmasında da çok solgun göründüğünü kaydeden Bild, Erdoğan’ın siyasi olarak da güç kaybettiğini, anketlerde hiç olmadığı kadar gerilediğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.



Bild’e konuşan Alman Sosyal Demokrat Parti üyesi Macit Karaahmetoğlu, “Cumhurbaşkanı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye ekonomik olarak çöküşün eşiğinde” dedi.



DİNDARLAR DA RAHATSIZ



Bild ayrıca Erdoğan’ın iktidarında yapılan ihlalleri sıraladı. Listenin uzun olduğunu kaydeden gazete, 6 Şubat depremleri sonrası yardımlarda yaşanan krize, yolsuzluklara ve ekonomik krize dikkat çekti. TL’nin hızla değer kaybettiğini yazan gazete, özellikle gençlerin durumunun giderek kötüleştiğini ifade etti. Haberde, kadınlar arasında da Erdoğan’a desteğin düştüğü, birçok dindar Türk’ün de dinin siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyduğu yorumu yer aldı.



Erdoğan’ın ‘sert bir şekilde sürdürdüğü tek başına iktidarının 20 yıl sonra çöküp çökmediğini’ sorgulayan Aswad, “Türkiye, iki hafta içinde seçimlere gidiyor. Ve sanki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (69) nefesi kesiliyor gibi görünüyor” değerlendirmesini yaptı.   Erdoğan’ın sağlık durumuna ve geçirdiği açıklanan gastroentrit sebebiyle iptal edilen seçim programlarına atıfta bulunulan haberde, Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiğine ilişkin iddiaların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandığı hatırlatıldı.



TÜRKİYE EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE



Bild’e konuşan gazeteci Eren Güvercin, “Erdoğan, hem siyasi olarak hem de sağlık olarak kırık dökük” diyerek Erdoğan’ın karizmasının ve söylem gücünün ‘zayıfladığını’ söyledi. Erdoğan’ın vücut dilini yorulmayan Viyana Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Yavuz Köse ise Erdoğan’ın yorgunluk belirtileri gösterdiğini kaydetti. Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu, Erdoğan’ın anket sonuçlarının ‘hiç olmadığı kadar kötü olduğunu’ aktaran gazete, Türk Lirası’nın da hiç olmadığı kadar zayıf olduğunu kaydetti. Bild’e konuşan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Macit Karaahmetoğlu da “Cumhurbaşkanı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye ekonomik olarak çöküşün eşiğinde” değerlendirmesini yaptı.



DİNİN SİYASETE ALET EDİLMESİNDEN RAHATSIZLIK VAR



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarında yapılan ihlallere, 6 Şubat depremleri sonrası yardımlarda yaşananlara, yolsuzluk iddialarına ve ekonomik krize de dikkat çeken gazete, özellikle gençlerin durumunun giderek kötüleştiğini aktardı. Haberde, kadın seçmenler arasında da Erdoğan’a desteğin düştüğü, birçok dindar vatandaşın da dinin siyasete alet edilmesinden rahatsızlık duyduğu yorumu yer aldı.

Son güncelleme: 18:25 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı