• Turkhane Logo

Alman basını, Türk destekli ÖSO militanının IŞİD geçmişini belgeledi

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun sicili tartışma konusu olmaya devam ediliyor.

20:18 26 Ekim 2019 Cumartesi
Alman basını, Türk destekli ÖSO militanının IŞİD geçmişini belgeledi
Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun sicili tartışma konusu olmaya devam ediliyor.

Suriyenin kuzeydoğusuna yönelik son saldırıda işkence ve infaz suçlamaları ile Türkiye için de savaş suçu kapsamına giren faaliyetler yürütmekle suçlanan SMOnun militanlarından bazılarının IŞİD bağlantılı geçmişleri ortaya konuyor.

Alman ARD televizyonu, Alman güvenlik güçlerine kaynaklı bir habere imza attı.

Gazeteci Georg Heilin aktardığına göre, Rojava’daki saldırıda Türk destekli grup içinde savaşanlar arasındaki Hüseyin el Jolaninin daha önce IŞİD içinde olduğuna dair bir video bulunuyor.



Hüseyin El-Jolaninin, 2015’e kadar IŞİD saflarında şavaştığına dair görüntülere yer veriliyor. Habere göre, IŞİDin büyük ölçüde yenilğiye uğratılmasının ardından Jolani, 2015 yılında Almanya’ya geçerek iltica başvurusunda bulunmuş. Yayımlanan videoda Hüseyin El-Jolaninin, Serakaniyedeki saldırılarda Türk destekli cihatçı grup içerisinde yer aldığı ifade ediliyor.


Hüseyin El-Jolaninin, 2015’e kadar IŞİD saflarında şavaştığına dair görüntülere yer veriliyor.

Habere göre, IŞİDin büyük ölçüde yenilğiye uğratılmasının ardından Jolani, 2015 yılında Almanya’ya geçerek iltica başvurusunda bulunmuş.

Yayımlanan videoda Hüseyin El-Jolaninin, Serakaniyedeki saldırılarda Türk destekli cihatçı grup içerisinde yer aldığı ifade ediliyor.



 

Son güncelleme: 20:18 26.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı