• Turkhane Logo

Allah affetsin Ali Hocam: 5 yıldızlı otele 6 saat için 100 bin lira

Diyanetin israfına koronavirüs de engel olamadı. Yerleşkesinde 332 kişilik salonu bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, 200 kişilik toplantı için 5 yıldızlı otel kiraladı.

14:15 18 Haziran 2020 Perşembe
Allah affetsin Ali Hocam: 5 yıldızlı otele 6 saat için 100 bin lira
Diyanetin israfına koronavirüs de engel olamadı. Yerleşkesinde 332 kişilik salonu bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, 200 kişilik toplantı için 5 yıldızlı otel kiraladı.



Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Din İşleri Yüksek Kuruluna aday üyeleri belirlemek için Ankara’da bir toplantı düzenledi. Toplantıya 200 davetli katıldı. The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen 6 saatlik yemekli toplantı için otele yaklaşık 100 bin lira ödendiği öğrenildi.

DİYANET’E ÇOK UYGUNA GELDİ


Diyanet’in, salgın döneminde 200 kişinin katıldığı toplantı için yerleşkesinde bulunan 332 kişilik eğitim merkezi yerine 5 yıldızlı The Green Park Hotel’i kiralaması tepki çekti. Toplantıyı organize eden Mice Turizm Organizasyon firması yetkililerine ulaşan Sözcü gazetesi firmanın, toplantının piyasa koşullarına göre çok indirimli bir fiyata yapıldığını söylediğini yazdı.

ÇOĞU TOPLANTILARI 5 YILDIZLI OTELLERDE

Devasa 11.5 milyar lira bütçeli Diyanet yaptığı harcamalarla sürekli kamuoyunun gündeminde. Çoğu toplantısını 5 yıldızlı otellerde gerçekleştiren DİB bu sebeple eleştirilerin odağında. Başkanlığın 15 Ocak’ta “Murakıplar Semineri”, 27-30 Ocak tarihleri arasında “Eğitim Görevlileri Semineri”, 18-24 Ocak ve 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında da “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri” adlı organizasyonların tamamını Antalya’daki 5 yıldızlı WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resor otellerinde gerçekleştirdi.

ALİ ERBAŞ’IN ARABA SEVDASI

Diyanet İşleri Başkanlığındaki israf bununla da bitmiyor. Eski Başkan Mehmet Görmez’in zırhlı Mercedes’inin ardından Ali Erbaş da lüks araç tutkunu çıkmıştı. AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 1,5 milyon TL’ye satın aldığı lüks araç, kentteki müftülerin kullanması amacıyla İstanbul İl Müftülüğüne tahsis edildi. Audi A8 Long marka aracı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın da İstanbul seyahatlerinde kullandığı belirtildi. İddiaya göre, değeri 1,5 milyon TL olan aracı çok beğenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aracın Ankara’ya getirilmesini istedi. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre sivil plakalı araç, Erbaş’ın Ankara içi gezilerinde ve memleketi Sakarya’yı ziyaretlerinde kullanıldı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından göreve gelen Ekrem İmamoğlu, aracı Erbaş’tan geri istedi. Diyanet yetkilileri, belediyeye teslim edilen aracın sadece İstanbul’da havalimanına gidiş geliş için kullanıldığını savundu.

Son güncelleme: 14:15 18.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı