• Turkhane Logo

Ali Yerlikaya, 28 Şubat’ın yıldönümünde başörtülüleri gözaltına almakla övündü

17:25 29 Şubat 2024 Perşembe
Ali Yerlikaya, 28 Şubat’ın yıldönümünde başörtülüleri gözaltına almakla övündü





28 Şubat’ın yıldönümünde Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla Antalya merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. Ali Yerlikaya yine sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla aralarında kadınlarının da bulunduğu gözaltılarla övündü.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli 14 ilde Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla “Kıskaç-9” operasyonu düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya, cezaevindekilerin yakınlarına yardımda bulundukları iddiasıyla 47 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Antalya İl Jandarma Komutanlığınca Antalya merkezli İzmir, Denizli, Mersin, Karabük, Manisa, Çorum, Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Uşak, Kırşehir ve Kütahya’da Gülen Hareketi üyelerine yönelik eş zamanlı olarak Kıskaç-9 operasyonlarının yapıldığını bildirdi.



47 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI



Operasyonlarda aralarında başörtülü kadınların da olduğu 47 kişi gözaltına alınırken, bu kişiler cezaevindeki kişilerin yakınlarına yardım yapmakla suçlanıyor. Operasyonlar sonucu, kişilerin Türk lirası, döviz gibi şahsi birikimlerine; cep telefonu, bilgisayar gibi dijital materyallerine el konuldu.

Son güncelleme: 17:25 29.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı