• Turkhane Logo

Ali Kemal Özcan: Öcalan görüşmesine Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gittim

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesinde Abdullah Öcalan’a ait mektubu okuyarak gündeme gelen akademisyen Ali Kemal Özcan, “Beni İmralı’ya götüren irade bu açıklamayı yapmamı istedi. Ben de buna uydum” dedi.

17:44 21 Eylül 2019 Cumartesi
Ali Kemal Özcan: Öcalan görüşmesine Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gittim
23 Haziran İstanbul seçimleri öncesinde Abdullah Öcalan’a ait mektubu okuyarak gündeme gelen akademisyen Ali Kemal Özcan, “Beni İmralı’ya götüren irade bu açıklamayı yapmamı istedi. Ben de buna uydum” dedi.


Ali Kemal Özcan, “Bu mektubu devletsiz nasıl açıklardım?” diyerek, “Beni İmralı’ya götüren irade bu açıklamayı yapmamı istedi. Ben de buna uydum. Bir ahlaksızlık yapmadım. Buna uydum çünkü bu işin devletsiz çözülemeyeceğine inananlardanım” ifadeleri kullandı.

ERDOĞAN’IN BİLGİSİ DAHİLİNDE GİTTİM

Al-Monitor’dan Amberin Zaman’a konuşan Özcan, “Neticede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde gitmişim” diyerek, istihbaratçı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

ÖCALAN’LA HAZİRAN AYINDA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM

Özcan, “Öcalan ile iki kez haziran ayında İmralı’da görüştüm. Yıllardır Abdullah Öcalan ile görüşmek için yoğun bir çaba içerisindeydim. O zaman Öcalan ile devlet adına görüşmeleri fiilen yürüttüğü anlaşılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın o dönem yardımcısı olan Muhammed Dervişoğlu’yla oldu. Kendisiyle, biri çözüm süreci çöktükten sonra olmak üzere altı kez görüştüm” dedi.

13 HAZİRAN’DA BEŞTEPE’DE GÖRÜŞTÜK

Özcan şunları dile getirdi: “13 Haziran’da ilk görüşmem sayın Erdoğan ile kendi talebim üzerine Ankara’da Beştepe’de gerçekleşti. Görüşmemizde Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da yer aldı. Öcalan ile neden görüşmem gerektiğini etraflıca anlattım. Görüşme bir saate yakın sürdü. Görüşme esnasında en fazla ben konuştum. Erdoğan ile İstanbul seçimlerini çok az konuştum.”

ERDOĞAN ÖCALAN BUNLARI DURDURAMIYOR DİYE VAZGEÇTİ

Öcalan’ın çözüm sürecini Erdoğan’la, bu hükumetle götürdüğünü belirten Özcan, “Ama sivil alandakiler [HDP’yi kastediyor] tümüyle ona karşı cephede yer alıyor değil mi? Erdoğan barış sürecinden vazgeçmedi. Aradaki mesajları getirip götürenler meseleyi çıkmaza sürdü. En son çözüm sürecinde, Dolmabahçe sürecinde, konuşulanları biliyoruz. Akabinde, Mecliste Selahattin Bey [Demirtaş] Erdoğan’a ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyor. Sanırım Erdoğan da bu noktada ‘Bunlarla gitmez, sürdürmeye değmez, Öcalan da bunları durduramıyor’ diyerek süreci tümüyle bitirdi” ifadelerini kullandı.

AVUKATLARIN MEKTUBU PAYLAŞMAMASINA KIZDI

Özcan, Öcalan’ın görüşlerini mektup üzerinden kamuoyuyla paylaştığını belirterek, ikinci görüşmesinde mektubun avukatları tarafından kamuoyu ile paylaşılmadığını öğrendiğinde şaşırıp sinirlendiğini aktardı. Özcan, “Öcalan ‘Mektubu sakın avukatlar yanınızda olmadan açıklamayın’ dedi. ‘Ya avukatlar gelmezse?’ dedim. ‘Nasıl gelmezler? Avukatlar gelmezlerse ters teper, sizi de komplocu ilan ederler’ dedi. Ve tam da dediği gibi oldu” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN VE FİDAN’A ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUM

Özcan açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: “Basın toplantısı öncesi açıklamanın doğuracağı muhtemel olumsuz sonuçlardan kaygı duyduğumu devlet yetkililerine söyledim. Sonuçlar ortada. Ve o günden beri Cumhurbaşkanı’na, Hakan Fidan’a ulaşmaya çalışıyorum. Öcalan ile tekrar görüşüp bu yanlışı düzeltmemiz gerektiğini söylüyorum. Her ikisine mektup yazdım. Ulaştı mı onu da bilmiyorum. Ortalıkta çok tehlikeli yalanlar dolaşıyor.”

Son güncelleme: 17:44 21.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı