• Turkhane Logo

Ali Babacan’dan Merkez Bankası başkanı açıklaması: Erdoğan sorumluluktan kaçamaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasıyla ilgili konuştu.

21:29 07 Kasım 2020 Cumartesi
Ali Babacan’dan Merkez Bankası başkanı açıklaması: Erdoğan sorumluluktan kaçamaz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasıyla ilgili konuştu.



Babacan, “Ne Cumhurbaşkanı ne de ekonomi yönetimi talimatını harfiyen uygulayan kişileri değiştirerek ekonomide yaşanan çöküşün sorumluluğundan kurtulamaz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin olağan Mardin İl Kongresinde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.


Ekonomide yaşanan çöküşten Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sorumluluğu bulunduğunu belirten Babacan, “Bütün bu problemi tek bir bürokrata yıkmak istiyorlar. Bu sorumluluktan kaçamazsınız, o kadar kolay değil” dedi.

Babacan, şunları söyledi:  “Merkez Bankası Başkanı’nın da böyle bir gece ansızın yapılan operasyonla görevden alınıp bir başka başkanın getirilmesi de bütün bu kötü yönetimin yansımasından başka bir şey değildir. Bu sistem, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişmedikçe, bizi yöneten bu zihniyet değişmedikçe bu ülkenin sorunlarını çözmek de mümkün değildir

GECE YARISI TEK İMZALI BİR OPERASYON

Dün gece yarısı bir operasyonla, tek imzalı bir operasyonla Merkez Bankası Başkanı, daha göreve geleli neredeyse bir yıl oldu olmadı, görevden alındı ve yeni bir Merkez Bankası Başkanı atandı. Ekonomide yaşananların esas sebebini kurumsal aklı ve ortak aklı dışlayan, liyakati ortadan kaldırıp kurumlarımızı çökerten partili cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve yönetim olduğunu asla unutmayalım. Şu andaki yönetim sistemi, bizi yöneten bu zihniyet değişmedikçe bu ülkenin sorunlarını çözmek de mümkün değildir.

SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ

Ben ayrıldığımda 53 milyar olan faiz ödemesi gelecek yıl 179 milyara çıkıyor. 24 milyardı bütçe açığı şimdi 239 milyar. Bütün bu problemi tek bir bürokrata yıkmak istiyorlar. Ne Cumhurbaşkanı ne de ekonomi yönetimi talimatını harfiyen uygulayan kişileri değiştirerek ekonomide yaşanan çöküşün sorumluluğundan kurtulamaz. Bu hükümet bu ülkeyi bu hale düşürdü. Bu sorumluluktan kaçamazsınız, o kadar kolay değil. Bu millet o kadar saf değil. Biz hepsini biliyoruz. Şu anda maalesef şeffaf olmayan bir şekilde ülke yönetiliyor. Şu anda ülkenin dört bir yanında vatandaş yoksullaşıyor.”

Son güncelleme: 21:29 07.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı