• Turkhane Logo

‘Algı operasyonu birimi’ yorumu: Genelkurmay’da denendi, tutmadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim Merkezi ve Kriz Yönetim Dairesi kurulmasına DEVA Partisi Kurucusu ve eski asker Metin Gürcan’dan dikkat çekici bir yorum geldi:

13:42 18 Eylül 2020 Cuma
‘Algı operasyonu birimi’ yorumu: Genelkurmay’da denendi, tutmadı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde Stratejik İletişim Merkezi ve Kriz Yönetim Dairesi kurulmasına DEVA Partisi Kurucusu ve eski asker Metin Gürcan’dan dikkat çekici bir yorum geldi:



Metin Gürcan “Zamanında Genelkurmay’da da denendi benzer işler. Tutmadı. Tutmaz.” dedi.

Resmi gazetede yayınlanan kararla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde, ‘Türkiye’ye karşı yürütülen psikolojik harekat, propaganda ve algı operasyonu, manipülasyon ve dezenformasyonla mücadele etmek’ amacıyla Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı kurulması tartışmaları da beraberinde getirdi. Kararı yorumlayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partili Metin Gürcan ve Mustafa Yeneroğlu ikisi iktidarın ‘algı oyunlarıyla’ yaşadığı siyasi krize çözüm bulmaya çalıştığını savundu.


Güvenlik Uzmanı ve Stratejist Metin Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hep dediğim gibi ‘Algıyı yönetince devleti yönetiyoruz’ zannediyorlar. Zamanında Genelkurmay’da da denendi benzer işler. Tutmadı. Tutmaz. Çünkü olgu (kriz delikleri) o kadar barizler ki artık algı dikişi tutmazlar” dedi.

“TROL ORDULARI, MANİPÜLASYONLAR TUTMAZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ise yeni bir daire başkanlığının kurulmasını eleştirerek, “Ne trol orduları, ne medyanın ekseriyetinin Beştepe’nin bültenine dönüştürülmüş olması, ne de her gün yaptığınız manipülasyonlar… Tutmaz bunlar! Hakikate ve adalete yanaşın! Boşuna milletin parasını çarçur etmeyin! Dürüst olun! Aynaya bakın! Göreceksiniz ki sorun sizde!” yorumunda bulundu.

“ÇÖZÜM BASİT; HUKUKA TABİ OLUN, DENETİME AÇIK OLUN”

İktidarın milleti ‘güdülmesi gerekenler’ olarak gördüğünü savunan Yeneroğlu, “Onlara göre millet güdülmesi gerekir. Onlar milletten artık o kadar uzaklaşmışlardır ki, gerçeklerden kopuk algı dünyalarına milleti de çekmeye çalışırlar. Tutmaz! Çözüm basit! Hukuka tabi olan, denetime açık olan, ülkeyi ehliyet ve liyakata göre şeffaf biçimde yöneten hükümet!” dedi.

“PARALELİNDE BASKILARINI ARTTIRIRLAR”

Yeneroğlu, paylaşımlarına şöyle devam etti: “Tarihte hep böyle olmuştur. Sorunu kendilerinde görme yetisini kaybeden ve sonlarını gören otoriter rejimler gerçeklerden uzaklaştıkça komplo teorilerine yakınlaşır, kendi milletini sorunlu ve psikolojik harekat hedefi olarak görmeye başlar, paralelinde baskılarını da artırırlar.”

Son güncelleme: 13:42 18.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı