• Turkhane Logo

Alevilerin Erdoğan’a açtıkları “ayrımcılık” davası başlıyor

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF),AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine açtıkları tazminat davası bugün başlıyor.

10:00 19 Ekim 2022 Çarşamba
Alevilerin Erdoğan’a açtıkları “ayrımcılık” davası başlıyor
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun (AABF),AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine açtıkları tazminat davası bugün başlıyor.





Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Aralık 2021’de Siirt’te yaptığı “Almanya’da özellikle Alevilikten öte Ali’siz Alevilikle adeta yeni bir din ihdası öne sürülüyor. Ve onlara ciddi para desteği veriyorlar. Bundan 2 yıl öncesi rakamla 30 milyon Euro yıllık bunlara para destekleri de olmuştur” şeklindeki konuşması nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.



AABF’nin Erdoğan hakkında açtığı manevi tazminat davası bugün Ankara 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.



Söz konusu davada Erdoğan’ın ‘Alevilik inancına bağlı bireyleri, din ve mezhep farkı gözeterek alenen aşağılama, kişilik haklarına saldırı ve ayırımcılık eylemleri nedeniyle 50 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmesi ve kararın tüm basın organlarında yayımlanmasına karar verilmesi talep edildi.



AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, davaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kişilik haklarını ihlal ettiğini, ayırımcı, aşağılayıcı ve hakaret içeren sözler sarf ettiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:



“Yıllardır yok sayılan, yaşam hakları dahil olmak üzere temel hak ve özgürlükleri ihlal edilen Alevilerin temel istemlerinin siyaset malzemesi haline getirildiği günlerdeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı, daha dün Alevilerin dinsel ve kimliksel varlığını inkar ederek, ayırımcı tutum ve davranışlarını sürdürürken, bugün tamamen, yaklaşan seçimler için bir yatırım olarak sözde vaatlere yöneliyor. Onun bu tutumuna ilişkin olarak kurumlarımız yaptıkları açıklamalarla gerekli yanıtları vermeye devam ediyor.

Son güncelleme: 10:00 19.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı