• Turkhane Logo

Akşener'in masaya geri dönüşünün perde arkası

İYİ Parti lideri Meral Akşener'i masaya ger döndüren görüşme silsilesine ilişkin kulis bilgileri ortaya çıktı. Buna göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'le ilk olarak pazar gecesi görüştüğü de öğrenildi.

18:19 06 Mart 2023 Pazartesi
Akşener'in masaya geri dönüşünün perde arkası
İYİ Parti lideri Meral Akşener'i masaya ger döndüren görüşme silsilesine ilişkin kulis bilgileri ortaya çıktı. Buna göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Akşener'le ilk olarak pazar gecesi görüştüğü de öğrenildi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirlemek amacıyla 3 Mart’ta yaptığı toplantının ardından Ankara’da baş döndürücü bir dört gün yaşandı.

Gazete Duvardan Nergis Demirkayanın haberine göre; Akşener’in “Masadan ayrıldı” yorumlarına neden olan çıkışına değinilmeyen açıklama “Masa 5’li devam edecek” değerlendirmelerini beraberinde getirdi. Ancak edinilen bilgiye göre krizi çözmek için Ankara’da çok hızlı bir trafik yaşandı.
CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile partiden iki genel başkan yardımcısı krizin aşılması için çalıştı ve İYİ Partiyle temasa geçildi. İYİ Partili kurmaylarla birlikte, Meral Akşenerin isimlerini gündeme getirdiği İmamoğlu ve Yavaşın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması formülü şekillenmeye başlandı. 
İYİ Partiyle temasın ardından CHPli kurmayların Kemal Kılıçdaroğluna sunduğu bu formüle CHP lideri de sıcak baktı. CHP lideri önce İmamoğlu ve Yavaş ile konuştu, daha sonra bu öneriyi Millet İttifakı bileşenleri Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti Genel Başkanları ile paylaştı. Liderlerin yaklaşımı olumsuz olmayınca Akşener’le yeniden temas için çalışma başlatıldı. 
GÖRÜŞME PAZAR GECESİ GERÇEKLEŞTİCumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gelen İmamoğlu, görüşme sonrası İstanbul’a geri dönmüştü. Ancak bu gelişme üzerine yeniden Ankara’ya doğru yola çıktı. Bu arada CHP ve İYİ Parti heyetleri arasında da temaslar hızlandı. Akşener ile ilk görüşmeyi de iki belediye başkanı yaptı.
Edinilen bilgiye göre Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş ile görüşmesi pazar gecesi gerçekleşti. Akşener, belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak icracı görevler üstlenmelerinden memnuniyet duyacağını söyledi.
Akşener daha sonra formülü parti yöneticileriyle bir kez daha değerlendirmek için süre istedi. Bugün öğlene karar da bu görüşmeler gerçekleştirildi.
En son belediye başkanları bugün saat 13.30’da bir kez daha İYİ Parti’ye giderek Akşener ile görüştü. Akşener belediye başkanları ile yaptığı bu görüşmenin ardından önce CHP lideri ile bir araya geldi, daha sonra Millet İttifakı toplantısına katılmak için Saadet Partisi’ne gitti.

Son güncelleme: 18:19 06.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı