• Turkhane Logo

Akşener’in engelleme iddialarına cevap: Prim yapacağını düşünüyor

20:50 31 Ocak 2024 Çarşamba
Akşener’in engelleme iddialarına cevap: Prim yapacağını düşünüyor





Akşener’in bilbord eleştirisine tepki gösteren İmamoğlu, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor. Hayırlısı” dedi.



İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir’de seçim afişlerinin billboardlara asılmamasıyla ilgili, “Birileri istiyor ki billboard olmadan seçim çalışması yapalım, bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane” diyerek CHP’yi seçim çalışmalarını engellemekle suçladı.



İstanbul Tasarım Müzesi’nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu iddialara yanıt verdi.



İmamoğlu, afişlerinin asılmasının önüne geçildiğini ve “Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane” diyen Meral Akşener’e “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor” dedi.



Konuşmasında İmamoğlu, “Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bilboard meselesi… Bu işin sadece İstanbul’u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler” ifadelerini kullandı.



İmamoğlu, şöyle devam etti: “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor. Hayırlısı. Allah’tan alışığız. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz. Bize doğru gelirken havada güle dönüşür. Dikkat etsinler, bizim öyle bir endişemiz yok. İnsanlara karşı, demokrasiye karşı sorumluluk hissettik. Bu sorumluluğun dışında da hareket etmedik. Bunu en iyi sayın Akşener bilir.”



Akşener’in, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ismini geçirirken ‘Eş Genel Başkan’ ifadesini kullanması da sorulan İmamoğlu, “Bu nezaketsiz tutum ve tavırlar ne muhatabım ne de cevap vereceğim niteliğe sahip. Kötü söz sahibine aittir” yanıtını verdi.

Son güncelleme: 20:50 31.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı