• Turkhane Logo

Akşener’in de katıldığı aday tanıtım toplantısında kavga: Ankara İl Başkanı görevden alındı

22:50 14 Şubat 2024 Çarşamba
Akşener’in de katıldığı aday tanıtım toplantısında kavga: Ankara İl Başkanı görevden alındı





İYİP Genel Merkezi’nde Meral Akşener’in de katıldığı aday tanıtım toplantısında ortalık karışmıştı. Adayların protesto edildiği ve Mansur Yavaş lehine sloganların atıldığı toplantıda gerginlik yaşanmıştı. Olaylar üzerine İYİP Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı. Yerine Akif Sarper Önder atandı.



İYİP’in Ankara ilçe aday tanıtım toplantısında çıkan kavga ve protestolardan sonra İYİP Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı.



Ankara’da düzenlenen toplantıda partili bir grup, Sevin Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterilmesini protesto etti. Meral Akşener, “Burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir” dedi.



Yaşananların ardından Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım görevden alındı.



MANSUR YAVAŞ LEHİNE SLOGAN ATILDI
“Kürşad Zorlu istifa”, “Burak Akburak istifa” sloganlarının atıldığı salonda “Başkan Mansur Yavaş” sloganları da duyulmuştu.





NE OLMUŞTU?
İYİP, Ankara’da ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında bir grup, Sevin Çağlayan’ın Etimesgut’tan aday yapılmasına  itiraz etti ancak Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterildiği açıklandı.



Bunun üzerine partililer, Sevin Çağlayan’ın Yenimahalle’den aday gösterilmesine tepki gösterdi.



“Teşkilat istemiyor” sloganları atan gruba, güvenlik ekibi müdahale etti ve protesto eden grup dışarı çıkarıldı.



Akşener, adayların tanıtılmasının ardından protestoya ilişkin açıklamalarda bulundu.



“Sevin için bağırdı arkadaşlarımız, saygı duyarım” diyen Akşener, “Sevin, çok çalışkan bir kızım benim. Sevin’e dedim ki, ‘Bazı yerlerde zorluğumuz var, şuraya aday olur musun?’ O da ‘Meral Abla, baş üstüne’ dedi” ifadelerini kullandı.



Protesto eden İYİ Partilileri hedef alan Akşener, “Sevin rekor kıracak, ondan eminim. Ama burada bağıran arkadaşlarımızın da ahlaklarını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi bitmiştir” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 22:50 14.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı