• Turkhane Logo

Akşener’in danışmanı Çıray’a göre Konya’daki katliam münferitmiş: Büyütmeyin

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü katliamın 'büyütüldüğünü' iddia eden Akşener'in başdanışmanı Çıray, saldırının nedenini 'husumet' olarak değerlendirdi.

10:22 31 Temmuz 2021 Cumartesi
Akşener’in danışmanı Çıray’a göre Konya’daki katliam münferitmiş: Büyütmeyin
Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü katliamın 'büyütüldüğünü' iddia eden Akşener'in başdanışmanı Çıray, saldırının nedenini 'husumet' olarak değerlendirdi.


İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Konya’da 7 kişinin öldürüldüğü Kürt aileye yönelik katliamı ‘münferit hadise’ olarak değerlendirerek, “Büyütmeyin” dedi.

Meram’da daha önce saldırıya uğrayan Kürt Dedeoğulları ailesinin 7 üyesi, evlerine düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirmiş, “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” denilerek düzenlenen ilk saldırının ardından saldırganların serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.


Bu süreçte tehdit almaya devam eden aile, dün katledildi.
  Şimdi de tersini yapmaya çalışanla var.
Kimse oyuna gelmesin.
Münferit hadiseleri büyütmeyin.
Özellikle siyasiler, milletvekilleri çok sorumlu olmalı.
Türkiyeyi kazasız belâsız seçimlere götürmek Mecliste bulunan herkesin gòrevidir.#KonyadaKatliam https://t.co/R5rBsslhhL — Aytun Çıray (@TCAytunCiray) July 30, 2021
Katliam sosyal medyada büyük tepki toplarken, İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ırkçı saldırıyı ‘münferit bir hadise’ olarak nitelendirerek ‘büyütmeyin’ dedi, şunları yazdı:

“Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı haberleri doğru değil. Uzun süredir devam eden iki aile arasındaki husumetin üzücü neticesi. Resmi açıklama da yapılır. Bizi birbirimize düşürmeyi kimse başaramaz.
  Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı haberleri doğru değil.
Uzun süredir devam eden iki aile arasındaki husumetin üzücü neticesi.
Resmi açıklama da yapılır.. — Aytun Çıray (@TCAytunCiray) July 30, 2021
Şimdi de tersini yapmaya çalışanlar var. Kimse oyuna gelmesin. Münferit hadiseleri büyütmeyin. Özellikle siyasiler, milletvekilleri çok sorumlu olmalı. Türkiye’yi kazasız belâsız seçimlere götürmek Mecliste bulunan herkesin görevidir. #KonyadaKatliam
  Bir grup manyak Avustralyada çekilen bu videoyo PKK yangın çıkarırken, diye yayıyor.

Diğer bir grup da Konyadaki katliamı Kürtlere etnik saldırı, diye büyütüyor.

Bu ülkede yanlış yapan varsa cezasını çeker.
Bugün örtbas edilirse yarın biz hesabını sorarız.
Irkçılığı boğarız. pic.twitter.com/487SO7MVaI — Aytun Çıray (@TCAytunCiray) July 30, 2021
Bir grup manyak Avustralya’da çekilen bu videoyu PKK yangın çıkarırken diye yayıyor. Diğer bir grup da Konya’daki katliamı Kürtlere etnik saldırı diye büyütüyor. Bu ülkede yanlış yapan varsa cezasını çeker. Bugün örtbas edilirse yarın biz hesabını sorarız. Irkçılığı boğarız.”

Son güncelleme: 10:22 31.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı