• Turkhane Logo

Akşener ve Özel görüşmesi: İttifak yeniden değerlendirilecek

15:25 30 Kasım 2023 Perşembe
Akşener ve Özel görüşmesi: İttifak yeniden değerlendirilecek





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. 2 lider görüşmesinin ardından ortak açıklama yaptı. Özel “İyi Parti’nin 81 il için almış olduğu kendi adaylarıyla girme kararında bazı seçim bölgeleri için GİK kararında bir değişiklik olup olmayacağını sorduklarını” söyledi. Akşener de ilk GİK toplantısında konuyu yeniden değerlendireceklerini açıkladı.







 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.



CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti. Ziyarette yerel seçimlerde ittifakın gündeme gelmesi bekleniyordu. İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından 2 lider açıklamalarda bulundu. Akşener, Özel’in seçim işbirliği önerisini GİK’te değerlendireceklerini açıkladı.



Özel’in açıklaması şöyle: “Yaptığımız görüşmede çok önemli değerlendirmeler yaptık. Ziyaretimizin özü ve özeti şuydu; İYİ Parti’nin kamuoyunca bilinen, bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir GİK kararı ile yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme noktasında bir irade beyanları vardı. Biz bu ziyaretimizde bu karara saygılı olduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil ancak yerel seçimlerde işbirliği içinde olup olamayacağımızı, böyle bir kararın yeniden GİK tarafından gözden geçirilip, geçirilemeyeceğini ama eğer mümkün olursa bundan sonraki süreçte yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışma imkanının yaratılıp yaratılmayacağını sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık.”



Akşener ise şunları söyledi: “Arkadaşlarımızla kendilerinin yanında da konuştuk. Pazartesi günü GİK’i toplayacağız. Orada bu soruyu, GİK’e soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz.”

Son güncelleme: 15:25 30.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı