• Turkhane Logo

Akşener ve Davutoğlu cephesinden AKP'ye başörtüsü desteği

AKP'nin TBMM'ye sunduğu başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Gelecek Partisi ve İYİ Parti'den yeşil ışık geldi.

20:12 12 Aralık 2022 Pazartesi
Akşener ve Davutoğlu cephesinden AKP'ye başörtüsü desteği
AKP'nin TBMM'ye sunduğu başörtüsü düzenlemesiyle ilgili Gelecek Partisi ve İYİ Parti'den yeşil ışık geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKPnin TBMMye sunduğu başörtüsü serbestisiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, Genel İdare Kurulunda çoğunluğun eğilimi, olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir. dedi.

Zorlu, AKPnin türban serbestisine anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan anayasa değişiklik teklifini İYİ Parti Genel İdare Kurulunda (GİK) değerlendirildiğini açıkladı.

Ülke ve milleti yakından ilgilendiren kritik konularda partinin yetkili kurullarıyla karar almayı gelenek haline getirdiklerini belirten Zorlu, konuyu etraflıca değerlendirme fırsatı bulduklarını vurguladı.
Zorlu, teklife ilişkin aldıkları kararı şu ifadelerle açıkladı:
GİKte iki hususun altı çizildi. Bu metinde riskli gördüğümüz, ileride problem yaratacağını düşündüğümüz bazı temel hususlar, ifadeler var. Bunların değiştirilmesi gerekmektedir. GİK’ten çıkan birinci eğilim, ortak görüş budur. GİKte çoğunluğun eğilimi olumlu bir kanaat içerisinde olduğumuz ve evet yönündedir. Anayasa değişikliklerinde gizli oylama olması nedeniyle burada bağlayıcı bir karar, grup kararı alamıyoruz.
Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve parti kurucular kurulu ile bir araya geleceğini ve yetkili kurulların Anayasa değişikliği metni üzerindeki eğilimini etap etap paylaşacaklarını ifade etti.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da AKPnin anayasa değişikliği teklifinin referanduma gerek olmayacak şekilde TBMMden geçmesi gerektiğini söyledi

T24ten Murat Sabuncunun köşesinde aktardığına göre, Gelecek Partisinin üçüncü kuruluş yılında yapılan toplantıda Davutoğlu, İktidarın başörtüsü-aile anayasa teklifine hayır demek alanda zorlar, kabul olursa Bu şeref Kılıçdaroğlunun deriz ifadelerini kullandı.


Son güncelleme: 20:12 12.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı