• Turkhane Logo

Akşener: "Haramın dibine gidilmiş"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı temel atma töreninde 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu. Akşener,

17:02 18 Nisan 2023 Salı
Akşener:
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı temel atma töreninde 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu. Akşener,

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Törenine katıldı.

Yavaşın ardından kürsüye çıkan Akşenerin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

14 Mayıs akşamı, yani o güzel günde, inşallah ülkemize baharların geleceği, hep birlikte tarih yazacağımız, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, ve bu davetin sahibi Mansur Yavaş, sizlerin şahsında burada bulunan bütün gençleri, bütün hanımefendileri selamlıyorum.
Çılgın projelerin yapılma nedeni, harama el uzatmak, kul hakkına girmek ona el uzatmak.
Büyük bir imkânın oluşacağı bir projenin açılışındayız. Ve hesap verilebilirlik önce. Dün akşam tesadüfen, Muhammet Yakut denilen bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların bulunduğu bir video izledim. Muhtemelen birçoğunuz izlediniz. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik. Bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar. Hayatımda ilk defa duydum, Pırlanta sitesi, Şehrazad Sitesi bu ülke ne olmuş. Bu ülkeyi yönetenler ne olmuş. Hz. Adem kıssasına göre, harama el uzattığın dakikada, edep yerlerin açılır. Edep yerlerin açıldığı andan itibaren haya duygun, edep duygun, hicap duygun kaybolur ve senin için hiçbir şeyin önemi kalmaz. O videoda ve daha önceki videolarda gördüm ki haramın dibine gidilmiş. Eğer doğruysa sokakta gezemeyecek insanlar bize iftira atıyorsa, sayın Kılıçdaroğlu’na iftira atıyorsa, Meral Akşener’e iftira atıyorsa, batsın bu dünya.
Kılıçdaroğlunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
En büyük arzum her evde huzurun, her evde bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, acaba ev kirasını nasıl öderim diye bir kaygı duymayacaklarsa siyaset kurumu görevini yetiştirmiş demektir.
Buradan bütün Türkiye’ye sözümüz konut sorununu çözeceğiz. Ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızı, öyle 2 yıl ödemesizi 20 yıl taksitle, zaten adamın evi gitmiş, işyeri gitmiş. Evini yapacağız, işyerini yapacağız, kendisine teslim edeceğiz. 1 kuruş almayacağız. Ve sonra o vatandaşla oturup helalleşeceğiz.
Bunu söylediğim zaman, parayı nereden bulacaksınız diye laflar da geliyor. Hiç meraklanmayın bu kardeşiniz 27 buçuk yılını maliye bakanlığına harcadı. Biz söz verdiysek kapı gibi sözümüzün arkasında duracağız.
Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz. Size bir rakam vereyim, son 20 yılda bunların ödedikleri faiz: 537 milyar dolar.

Haram yemekten hoşlanıyorlar ben bunları da biliyorum. Rüşvet alandan büyükelçi olur mu? Olmaz, izin vermeyeceğiz bunlara.
Bize pek çok iftiralar atıyorlar. Değerli Ankaralılar, bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Süleymanşah türbesini kaçırdılar, bayrağımızı indirdiler. Süleymanşah türbesini kendi topraklarına getireceğiz. Görsünler bakalım milliyetçi kimmiş.
Türkiye’nin kaderini değiştirecek sizlersiniz. Benden de size söz, göreceksiniz, gençliğin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını. Yer geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl eleştirdiklerini göreceksiniz.
Gaffar Okkanın katilleriyle iş birliği yapanlar bize hesap soramazlar. Ülkemizi seviyoruz ve ülkemize hizmeti kutsal sayıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan 85 möilyona hizmet etmek görevimiz ve bunu yapacağız. Belediye başkanlarımızı seçimler sırasında da çok şey söylediler. Sosyal yardımlar kesilecek sakın oy vermeyin dediler. Sosyal yardımlar kesilmeyecek tam tersine artacak. Sosyal devlet o insanların yanında olacak. Kim ihtiyaç duyuyorsa sosyal devlet onun yanında olacak.

Son güncelleme: 17:02 18.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı