• Turkhane Logo

Akşener: Belediyeleri vakumlayarak borç batağına soktular

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP hükümetinin sadece devleti değil belediyeleri de borç batağına soktuğunu söyleyerek vakıflar aracılığıyla belediyelerin vakumlandığına dikkat çekti.

12:26 28 Mayıs 2019 Salı
Akşener: Belediyeleri vakumlayarak borç batağına soktular
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP hükümetinin sadece devleti değil belediyeleri de borç batağına soktuğunu söyleyerek vakıflar aracılığıyla belediyelerin vakumlandığına dikkat çekti.



Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, “Hepsini ismini sayayım mı? Geçen günlerde Sayın Mansur Yavaş bir ihale sonucunu açıkladı. Bu beylerin üç yıl önce 1 milyar liraya ihale ettikleri iş bugün 180 milyon liraya ihale edildi. İnsaf. Neredeyse beş katı. 17 yıllık ekonomi politikasının özetidir bu. Milletin çocuklarına yok çekenler milletin kaynaklarını işte böyle yağmalıyorlar” dedi.

Akşener’in gündeminde ekonomi vardı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekonomik krize karşı açıkladığı paketlerin içeriğini eleştiren Akşener, şunları söyledi:


“Gelelim bu haftaki damattan masallar bölümümüze. Burası çok önemli. Yine bir paket açıklamış. Her pakete de üşenmeyip isim koyuyor. Bu paketin adı İvme. Yani ileri verimli milli endüstriymiş. Sanki bugüne kadar fabrika açtılar da adına milli endüstri koymuş. Milletin parası damada teslim edileli 10 ay olmuş, sekiz paket açıklanmış, açıklanan her paketle daha da ekonomi kötüye gitmiş.”

Akşener, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında en yüksek enflasyon ve faiz oranında ikinci sırada olduğunu belirtti. Vatandaşın kendi parasına güveninin kalmadığını söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Kayıtlı işsiz oranı yüzde 43 arttı. Yani yorgan çektikçe çekti, ayaklar açıkta kaldı. Borsada işlem gören şirketlerimiz yüzde 34 değer kaybetti. Damat buna rağmen tünelin ucundaki ışık göründü dedi. Burası çok önemli. Suriyeden patates, Mısırdan soğan ithal eden ülkede tünelin ucunda ışık görünmez. Soğan kuyruğuna varlık kuyruğu diyerek milletle alay ettiler, uzaya çıktık diye milleti kandırdılar. Sonra seçim bitti, çadırlar kalktı.”

Konuşmasında AKP döneminde yandaş şirketlere peşkeş çekilmesine de değinen Akşener, şöyle devam etti:

“Beş tane yandaş gelince kaynak bol ama millete gelince kaynak yok diyor. İşte EYTlilerin (emeklilikte yaşa takılanlar) durumu ortada. Seslerini duyurmaya çalıştılar Yenikapıda ama duyan olmadı. Bunların bir baltaya sap olamamış ne kadar çocuğu yakını varsa bu beylerin hepsi müteahhit oldu, müdür oldu, zengin oldu. Bizim pırıl pırıl gençlerimiz işsiz. Adını soyadını yazamayan ne kadar yakını varsa ihya ettiler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Akşener, Erdoğan’ın Saray’dan çıkmasını, sönen ocakları, dağılan yuvaları, umutsuz gençleri görmesini istedi.

Son güncelleme: 12:26 28.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı