• Turkhane Logo

Akşener: 'Artık Kasımpaşalı Erdoğan yok'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, haftalık grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'yüzük' üzerinden yüklendi. Saray'daki Erdoğan'ın yoksulun halinden artık anlamadığını söyledi.

15:32 18 Mayıs 2022 Çarşamba
Akşener: 'Artık Kasımpaşalı Erdoğan yok'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, haftalık grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'yüzük' üzerinden yüklendi. Saray'daki Erdoğan'ın yoksulun halinden artık anlamadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMMdeki haftalık olağan grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, AKP tarafından millet bahçesi yapılmak istenen ve iş makinelerinin resmen girdiği Atatürk Havalimanı ile başlayan Akşener, Bizler 19 Mayıs haftasında Atatürk Havalimanına dozerleri sürenlere inat, onun Türkiye için ortaya koyduğu büyük vizyonu hayata geçirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz dedi.
AKP iktidarına sert eleştirilerde bulunan Akşener, Elini attığı her şeyden kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacakları tek bir dalları kaldı, o da duygularımız diye konuştu.
KASIMPAŞALI ERDOĞAN ARTIK YOKCebinde beş kuruş olmadan, utana sıkıla ailesinin eline bakmayı değil, yaptıkları işin değerini görmek istiyorlar. Ama sen koca kibrinle artık bu istekleri anlayamazsın Erdoğan diyen İYİ Parti lideri, şu ifadeleri kullandı:
Ama bu istekleri Kasımpaşalı Erdoğan anlardı. Çünkü gece aç uyumanın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu, Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez. Bir yüzükle yola çıkan Kasımpaşalı Erdoğan bilir. Ama Kasımpaşalı Erdoğan artık yok, kendisi bu diyardan gideli çok oldu. Artık karşımızda Beştepeli Bay Kriz var.
ATATÜRK HAVALİMANINA DOZERLERİ SÜRENLERE İNAT...Akşenerin konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:
Her 18 Mayıs gecesinde sabahı heyecanla ve umutla bekleyen yüreklere, yarın doğacak kurtuluş gecesini hasretle bekleyenlere selam olsun. Bugün bizleri yüce meclisimizin çatısı altında bir araya getiren şanlı mücadeleye şükürler olsun. Bizler, bırakın anmayı, Atatürkün isminden bile rahatsız olanlara inat onu anmaya devam edeceğiz. Bizler 19 Mayıs haftasında Atatürk Havalimanına dozerleri sürenlere inat, onun Türkiye için ortaya koyduğu büyük vizyonu hayata geçirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.
TUTUNACAKLARI TEK BİR DAL KALDIGeçinemiyoruz diyenin şükürsüz ilan edildiği yaftacı bir propagandaya maruz kalıyoruz. Ailelerin sıkıntısı bilinmesin diye, gençlerin istekleri duyulmasın diye, memleketimizin çilesi bitmesin diye uğraşan, milletten tamamen kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. (Yuh sesleri üzerine) Yok yok yapmayacağız onları. Biz makulüz, ama kararlıyız. Elini attığı her şeyden kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutunacakları tek bir dalları kaldı, o da duygularımız.
Dedikodulardan bıktık, yalanlardan usandık, suni kavgalardan sıkıldık ve Anadoluyu karış karış dolaşmaya karar verdik. Bu yüzden 20 Ocak 2020den beri yollardayız. Siftassız esnaflarla oturuyoruz. Çocuğunun geleceği için endişelenen annelerle konuşuyoruz. Atanamayan öğretmenlerimizin öğrencilerine hasretini dinliyoruz. Kitap parasını denkleştirmeye çalışan çocuklarımızla dertleşiyoruz.
Anadolu artık o eski Anadolu değil. Hiç kimse gülümsemek için bir sebep bulamıyor. Kimse dertlerinden kafasını kaldıramıyor. Çünkü artık insanımız güne nasıl başladığını değil, günü nasıl bitireceğini düşünüyor. Sevgili gençler, AK Parti iktidarının ülkemizi içine soktuğu bu sarmaldan en çok siz etkileniyorsunuz. Koskoca bir ömrün heyecanını hissetmeniz gerekirken, her birinizin yüzünde bir hüzün görüyorum.
YÜZÜK GÖNDERMESİ: ARTIK KASIMPAŞALI ERDOĞAN YOKGençliğini hakkıyla yaşayamamış adamların boş nasihatlerine ve buyurgan tavırlarına maruz kalıyorsunuz. Kimi zaman hayat tarzınıza, hatta telefonunuza kadar ulaşan kirli bir el ile mücadele ediyorsunuz. Şunu bilin ki, bu mücadelede asla yalnız değilsiniz. Asla kimsesiz değilsiniz. Onlar sizi şımarık ilan etmek istiyor, oysa siz sadece emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. Onlar sizi ülkeden kaçmakla suçluyor, hatta hain ilan ediyor, oysa siz ülkenizden koparılmış hissediyorsunuz. Biz biliyoruz.
Cebinde beş kuruş olmadan, utana sıkıla ailesinin eline bakmayı değil, yaptıkları işin değerini görmek istiyorlar. Her sesini çıkarttığında kafasına vurulmasını değil, fikirlerinin dinlenmesini istiyorlar. Ama sen koca kibrinle artık bu istekleri anlayamazsın Erdoğan. Ama bu istekleri Kasımpaşalı Erdoğan anlardı. Çünkü gece aç uyumanın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu, Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez. Bir yüzükle yola çıkan Kasımpaşalı Erdoğan bilir. Ama Kasımpaşalı Erdoğan artık yok, kendisi bu diyardan gideli çok oldu. Artık karşımızda Beştepeli Bay Kriz var. Zalimin zulmü varsa, Türk gencinin arkasında da kaya gibi duracak, hakkını savunacak İYİ Parti var.

Son güncelleme: 15:32 18.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı