• Turkhane Logo

Aksakal'ın adaylığında skandal: Emekli hakime eşi apar topar Ankara'ya gelmiş

T24 yazarı Candan Yıldız, AKP listelerinden seçime giren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın adaylığının hukuksuz olduğunu yazdı. Yıldız,

11:50 28 Nisan 2023 Cuma
Aksakal'ın adaylığında skandal: Emekli hakime eşi apar topar Ankara'ya gelmiş
T24 yazarı Candan Yıldız, AKP listelerinden seçime giren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın adaylığının hukuksuz olduğunu yazdı. Yıldız,

DSP Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, AKP listelerinden aday gösterilen üç ismin aday olamayacağını söyleyerek Yüksek Seçim Kuruluna başvurmuştu. Zira Özdil, Önder Aksakal’ın PM’den sadece ittifaklar konusunda yetki aldığını söylemişti. Oysa Aksakal başka bir partiden, AKPden aday olmayı tercih etti. hatırlatmasını yapan Candan Yıldız, Aksakalın başka bir partiden milletvekili adayı olması için gereken muvafakat belgesini alamadığını ve adaylığının hukuka aykırı olduğunu yazdı. 
Yıldız, 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu, 2018de yapılan değişiklikte diyor ki, eğer bir parti seçime katılmazsa, o partinin üyesi partisinden yazılı muvafakat almalı ki başka bir partiden aday gösterilebilsin. bilgilendirmesini yaptıktan sonra şunları kaydetti:
Erdinç Özdil işte Önder Aksakal ve diğer iki ismin aday olamayacağını belirterek Yüksek Seçim Kuruluna başvurmuştu. Adaylıklarına itiraz etmişti. YSK, bu itirazı karara bağladı ve itirazları reddetti. Aksakal ve diğer iki ismin aday olabileceğine hükmetti.
YSK kararları kesin, itiraz edilemiyor. notunu düşen Yıldız, yazısını şöyle sürdürdü:

Asıl skandal YSKnın kararıyla ortaya çıkıyor.  Çünkü YSK, Önder Aksakal 2023/200 sayılı “muvafakat” belgesini 6 Nisan’da verdiğini belirtiyor. Ama itirazı yapan DSPli yöneticiler Aksakal’ın “muvafakat” belgesi almasının imkansız olduğunu söylüyor. Çünkü; Aksakal, 6 Nisanda CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü. 7 Nisan’da da AKP heyeti ile...Görüşme saat 11de... Önder Aksakal, AKP ile görüşmesinin bilgilerini partisinin Başkanlar Kuruluna yine 7 Nisanda veriyor. Verilen bilgi şu: Aksakalın AKP listelerinden aday olması ve DSPnin seçime sokulmaması. Ama bir karar olmadığını öğreniyorum.
PMnin de olağanüstü toplanmadığını kaydeden Yıldız, Öğrendiğim kadarıyla muvafakat belgesi gereklidir kanununu es geçiyor Aksakal ekibi. Farkına varınca da emekli hakime olan eşi İstanbuldan apar topar Ankaraya geliyor. YSKya Aksakalın imzasını taşıyan muvafakat belgesi veriliyor. Ama tarih 7 Nisan değil 6 Nisan olarak yazılıyor. Orada da bir acemilik yaşanıyor tahminen. Önderin hukukun arkasından dolandığı anlaşılıyor. Peki ya YSK? diye yazdı.

Son güncelleme: 11:50 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı