• Turkhane Logo

AKP’yi savunmak bunlara kaldı

Darmadağın olan ekonominin bunalttığı halka soğan edebiyatı yapan AKP’lilerin atkısından çorabına marka düşkünlükleri herkesin malumu.

21:04 25 Kasım 2021 Perşembe
AKP’yi savunmak bunlara kaldı
Darmadağın olan ekonominin bunalttığı halka soğan edebiyatı yapan AKP’lilerin atkısından çorabına marka düşkünlükleri herkesin malumu.



Darmadağın olan ekonominin bunalttığı halka soğan edebiyatı yapan AKP’lilerin atkısından çorabına marka düşkünlükleri herkesin malumu. Muhalif kanattan gelen eleştirileri ‘din’, ‘dava’ diyerek savuşturmaya çalışan bu isimlerin uçkur problemleri de yakalarını bırakmıyor.

Döviz kurundaki tarihi yükselme ve Türkiye’nin sürüklendiği ekonomik krize karşı ‘Hükümet istifa’ talebiyle çok sayıda ilde vatandaşlar sokağa çıkıyor.


AKP’DEN SOĞAN EDEBİYATI

AKP’li bazı isimler dış güçleri hedef göstererek “soğan yeriz, domates yemeyiz, boyun eğmeyiz” ifadeleriyle tepkileri göğüslemeye çalıştı. Her gün TV’lere çıkan bazı AKP’li isimlerse vatandaşa sabır telkin etti. Bu AKP’lilerden MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci, hemen her gün canlı yayınlarda partisi adına konuşuyor.
  Halen gülüyor musun Mücahit?
Son gülen iyi güler Mücahit!#AlışacaksınMücahit pic.twitter.com/s2MaaTlCWz — Levent Özeren (@lvntozrn) November 25, 2021
Özellikle ekonomi üzerindeki eleştirilere sert tonda yanıt veren Birinci, enflasyon rakamlarının da “psikolojik” olduğunu savunuyor.

Aslında kur atağından hemen önce Türkiye’nin gündemi şatafat içinde yaşayan AKP’lilerdi. Atkısı, asgari ücretlinin 2 aylık maaşı olan Mücahit Birinci de hedefteydi.

Birinci’nin Ferrarisi, atkısı, gözlüğüyle lüks markalara düşkünlüğünü malum.

NUMARA KENDİSİNE AİT

Birinci şuan da uygunsuz mesajlaşmalarıyla da gündemde. Evli bir kadınla mesajları sosyal medyada dolaşıma giren Birinci, numaranın kendisine ait olduğunu da doğruladı.




Aslında bir süredir siyasetçi bürokrat ve iş insanları diken üstündeydi. Sedat Peker, Kıbrıs’ta tutuklanan Halil Falyalı’nın şantaj amaçlı kaydettiği kaset arşivinin kendisinde olduğunu söyledi.

Yayınlanan kasetlerden bazıları Kıbrıs’ta siyaseti yeniden şekillendirdi. Peker, elindeki kasetlerin Ankara’yı sallayacağını söylüyor. Etkili ve yetkili çok isimin kasetinin elinde olduğunu söyleyen Peker, iktidara da parmak sallıyor.

Yakın zamanda kaybettiğimiz tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, AKP’nin soğan üzerinden insanları terörist ilan etmesini eleştirmek için bir video hazırlamıştı. İktidarı hedef alan Yıldız, videosunun başlığında  AKP’lilere için “Soğanizm”, “Soğanistler” başlığını kullanmıştı.

Son güncelleme: 21:04 25.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı